csütörtök, június 1, 2023

Az LMP2-es csapat kiszállt az IMSA kedvéért a Le Mans-i 24 órásról

Date:

Share:

A Racing Team Nederland visszavonta a Le Mans-i 24 órás futamra szóló tartalék nevezését, hogy az IMSA Endurance Cup-ra koncentráljon.

- Advertisement -

A holland alakulat – amely a harmadikként szerepelt a Le Mans-i 24 órás tartaléklistáján – péntekig kapott ultimátumot, hogy eldöntse, a listán marad-e, vagy teljesen visszalép.

- Advertisement -

A TDS által irányított LMP2-es alakulat idén a Michelin Endurance Cup versenyekre helyezte át a hangsúlyt, és a múlt hétvégi 70. Sebringi 12 órás versenyen elért dobogós helyezéséből ihletet merített.

Miután tavaly megnyertük a világbajnoki címet az FIA World Endurance Championshipben, az IMSA Endurance Cupot választottuk új kihívásként” – mondta Frits van Eerd csapattulajdonos/pilóta.

A Le Mans-i indulás esélye mindig csekély, ha nem indulsz teljes szezonban az FIA World Endurance Championshipben vagy az European Le Mans sorozatban, amelyeket szintén az ACO szervez.

Az idei nevezések nagy száma miatt a következő hónapokban várnunk kellene egy Le Mans-i nevezésre. Úgy döntöttünk, hogy nem fogunk” – jelentette ki a Racing Team Nederland tulaja.

Az egész csapatunkat át kellene költöztetnünk Amerikából Franciaországba – anélkül, hogy biztosan tudnánk, indulhatunk-e Le Mans-ban -, majd Le Mans után nagyon gyorsan vissza kellene szállítanunk mindent Amerikába, ahol alig két héttel később már IMSA-futamunk van Watkins Glenben.

Megértjük és tiszteletben tartjuk az ACO megfontolásait, de nagyon sajnáljuk a holland szurkolókat, mert a 2017-es debütálásunk óta először nem lesz holland csapat a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Most azonban inkább teljes mértékben az IMSA Endurance Cup 2022-es szezonjára koncentrálunk, amelyben a Daytonai 24 óráson és a Sebringi 12 óráson elért sikereink után a bajnoki címért küzdünk.

A Racing Team Nederland kiválásával összesen öt autó maradt a tartaléklistán, élükön a 49-es rajtszámú High Class Racing Oreca 07 Gibsonnal, amely idén szintén az IMSA sportautó bajnokságában is indul.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.