back to top
hétfő, július 22, 2024

Az IndyCar legújabb dobogósa megtáltosodott autóját dicsérte

Dátum:

Megosztás:

Bár Josef Newgarden jött el győzelemmel az IndyCar gatewayi versenyéről, a szenzáció az újonc David Malukas volt, aki látványosan szerezte meg első dobogóját.

- Reklám -

A verseny végi sprintben gyakorlatilag nem volt ellenfele, Will Power és Pato O’Ward levadászása után az utolsó körben elhappolta Scott McLaughlin elől a második helyet.

- Reklám -

„Ahogy megelőztem Patót – aki egyébként jó munkát végzett a védekezéssel, nehéz volt kikerülni – azt hiszem Carpenter volt az, aki elengedett, ami rendes volt tőle. meséli Malukas. – Na abban a pillanatban nagyon gyors volt az autónk.”

„Ahogy kimentünk a boxból, éreztem, hogy nagyon jól leszünk, és lesz esélyünk elérni őket. Amint egy-két másodpercen belülre értem, akkor lett nehéz, az utolsó rész. Szerencsére jöttek a lekörözöttek, ekkor tudtam igazán közel kerülni.”

- Reklám -

Malukas szolgáltatta az izgalmakat a verseny végén, a második helyért az utolsó körben előzött – végül sikeresen.

„Próbálkoztam, hogy kell is ezt csinálni, blokkolni az íveket meg ilyesmi. Olyan nehéz. De Pancho [Carter, a szpottere] ajánlotta, hogy külső íven próbálkozzak, mire úgy voltam vele, hogy két kör van hátra, miért ne. És bejött.

Volt egy kis szabad levegő a jobb elejénél, így tudtam lendületet szerezni. Mivel a pálya gyorsult, ahogy egyre később lett, el is értem a sebességhatárt hatodik fokozatban. Nem volt előttem senki, hogy húzzon, így ketten mentünk be a kanyarba, ami félelmetes volt, könnyen meg lehet csúszni.”

Az amerikai eddigi legjobb eredménye egy nyolcadik hely volt Iowából. Most nemcsak, hogy áttört egy küszöböt, a Dale Coyne Racing szűkös keretei ellenére rögtön az IndyCar egyik legerősebb csapata, a Team Penske – onnan is McLaughlin és Newgarden – ellen küzdve tehette ezt meg.

„Nagyon sokat jelent. A szezon elejétől sok zöldfülű hibát vétettem, de folyamatosan tanultam belőlük. Az autó egyre jobb lett, és a csapat is dolgozott azon, hogy egymásra hangolódjunk, és ez meg is történt. Nagyon jól sikerült, és tudtam, hogy az autó megérdemel egy dobogót.

Jól esik, hogy már három hétvégével a vége előtt sikerült ezt megtenni, nagyon boldog vagyok miatta.”