back to top
hétfő, május 20, 2024

Megszakadt Chase Elliott rossz sorozata, kettős hosszabbítás után tudta megnyerni a texasi futamot

Dátum:

Megosztás:

Chase Elliott lett a NASCAR Cup Series Texas Motor Speedway-en tartott futamának győztese. Elliott ezzel a körülbelül másfél éve, 42 verseny óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg. A viadalon a második helyet Brad Keselowski, a harmadikat pedig William Byron szerezte meg.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a NASCAR Cup Series kilencedik idei futamát. A verseny helyszíne a Texas Motor Speedway volt. Az első sorból Kyle Larson és Ty Gibbs vághatott neki a 267 körös viadalnak. A legjobb rajtot Larson vette, aki megtartotta az első helyet.

- Reklám -

A mezőnyben beugróként ott volt a hétszeres Cup Series-bajnok Jimmie Johnson is, aki megforgott a futam elején. Mellesleg az első szakaszt Larson nyerte.

- Reklám -

A második szakasz – amelyet végül Ross Chastain húzott be – során többször is előkerült a sárga zászló, egyszer, az etap vége felé pont Larson miatt. A 31 éves pilóta autójának ugyanis leesett a bal hátsó kereke, és így ő nagyjából kiszállt a győzelemért folyó küzdelemből.

A harmadik szakaszt is többször megszakította a sárga zászló. 50 körrel a vége előtt ezeknek is köszönhetően Tyler Reddick került az élre. Az utolsó tervezett bokszkiállás alkalmával azonban hibázott a csapata, így Denny Hamlin átugrotta.

Kettejük küzdelmét megint félbeszakította a sárga zászló, amelyet ekkor John Hunter Nemechek balesete miatt dobott be a NASCAR. A leintés előtt 33 körrel indult újra a mezőny, ekkor Chase Elliott vette át a vezetést, mögötte Hamlin és Chastain haladt. Reddick a negyedik helyig csúszott vissza, de rövid időn belül már azt is elveszítette Brad Keselowskival szemben.

A futam vége előtt 14 körrel Ricky Stenhouse Jr. csúszott bele a falba, és emiatt előjött a sárga zászló. Ekkor az élmezőnyből senki sem ment ki a bokszutcába. Az újraindítás után alig néhány métert tettek meg, amikor Larson megforgása megint megállásra késztette őket, de ekkor már nem Hamlin, hanem Elliott állt az élen, így ő választhatott sávot.

A Hendrick Motorsports pilótája pedig az alsó mellett döntött, így onnan várhatta az utolsó 2 kört. Az elindulás után Hamlin és Elliott öldöklő küzdelmet vívtak egymással az első helyért, de a Joe Gibbs Racing versenyzője kicsúszott, így jöhetett a hosszabbítás.

Elliott mellett ekkor Chastain állt fel, de először így sem jutottak messzire, mivel többen megpördültek. Azonban a nevezett duó változatlan felállásban újra próbálkozhatott, bár a 2020-as Cup Series-bajnokot üzemanyag-spórolásra szólította fel a csapata.

Ez viszont nem nagyon akadályozta őt, hiszen az újrarajt után Elliott állt az élre, Chastain pedig William Byron közreműködésével beleállt a falba, az emiatt előkerülő sárga zászló pedig véget vetett a futamnak. A második helytől a Keselowski, Byron, Reddick, Daniel Suárez sorrend alakult ki.

Elliott 42 győzelem nélkül eltelt verseny után tudott újra nyerni, ezelőtt legutóbb a 2022-es őszi talladegai futamon zárt az élen. Egyébként ez volt pályafutása 19. diadala a Cup Seriesben.

Az AutoTrader EchoPark Automotive 400 teljes végeredményét ezen az oldalon lehet megtalálni.