back to top
csütörtök, május 30, 2024

A visszatérést tervezi Richard Lyons

Dátum:

Megosztás:

A korábbi Super GT és Formula Nippon bajnok Richard Lyons szívesen kipróbálná magát az IMSA endurance versenyein. A 42 éves brit 2019 óta először először vehetne részt versenyen.

- Reklám -

Az elmúlt évtizedek megkerülhetetlen autóversenyzője, Michael Lyons hosszú idő után ismét hallatott magáról. A japánban hősként tisztelt brit 2020 óta a Conquest Racingnél dolgozik, ahol edzőként segíti a csapat versenyzőinek munkáját.

- Reklám -

Lyons nemrégiben azonban elmondta, nem mondana nemet egy IMSA-s endruance felkérésre.

„Évekig néztem az olyan ikonikus versenyeket, mint a Daytona-i, a Sebring-i, vagy a Road Atlanta-i, de sosem indultam rajtuk. Sőt, igazából Észak-Amerika az egyetlen kontinens, ahol még nem versenyeztem.” – mondta Lyons. „A bakancslistám legelején szerepel azonban ennek a sorozatnak a megtörése.”

- Reklám -

„8 évig GT3-as autókat vezettem, úgyhogy úgy érzem, azonnal betudnék ülni bármely GT Daytona csapathoz. Az IMSA-ban az összes kategória nagyon versenyképes. A Rolex 24-et elnézve, nincs olyan versenyző, aki ne szeretne részese lenni ennek. Nagyszerű lenne egy teljes szezont futni, de őszintén szólva már annak is nagyon örülnék, ha a 4 endurance versenyen rajthoz tudnék állni. Nagyon boldoggá tenne!”

Lyons legutóbb a Hitosuyama Racing Audiját vezette, ahonnan 2019 végén, 7 évnyi közös munkát követően távozott, azóta pedig az aktív versenyzéstől visszavonulva tölti napjait. A 2020 óta az Egyesült Államokban élő brit azonban elmondta, visszavonulása nagy mértékben köszönhető a pandémiának.

„2020-ban tárgyaltam a Kondo Racinggel, valamint a Fuji-sannal is beszélgettem egy esetleges D’station-ös lehetőségről. A járvány miatt azonban nem tudtam vállalni a teszteket. Aztán a pandémia után Fuji-san ismét megkeresett, de vissza kellett utasítanom, mert lehetetlen volt beutazni Japánba. Azt hitte, hogy még mindig Japánban vagyok, és még megvan a vízumom, akkor viszont már teljes mértékben átköltöztem Amerikába.”