vasárnap, április 21, 2024

Álmaiban sem várt ilyen zseniális nyitányt a korábbi Ferrari-pilóta főnöke

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar szezonnyitóján a mezőnyben igencsak friss Juncos Hollinger csapat rengeteg pontot kaszált. Külön örülnek annak, hogy mindez az első olyan futamon történt, amelyen két autót indítottak.

- Reklám -

Az argentin Ricardo Juncos által alapított csapat 2021-ben szállt be a bajnokságba, és tavalyig csak egyetlen autóval képviselték magukat a mezőnyben. A korábban a Ferrari akadémiáján nevelkedő Callum Ilott legjobb eredménye eddig egy 8. hely volt, de St. Petersburg-ben a hétvégén ezt felülírta az 5. hellyel.

- Reklám -

A sok ütközéssel tarkított verseny nagyon kaotikus volt, a csapat ilyen körülmények között lavírozott el sikeresen mindkét autójával a célig, hiszen az újonc Agustín Canapino 12. lett. Ez annak tudatában különösen jó, hogy korábban túraautókat vezetett, és idén debütált az együléses versenyautók egyik legnívósabb bajnokságában.

Ez lenyűgöző volt, nagyszerű érzés. El sem hiszem, lehet, hogy fel sem tudom fogni. Hihetetlenül nehéz ugyanis egyről kettőre bővíteni a megfelelően elindított autók számát – mondta Ricardo Juncos az IndyCar honlapjának. – Argentínában bemutatót tartottunk előzőleg, az is nagyon komplikált volt. Az előszezonunk nagyon nehéz volt. A cél az volt, hogy ne kövessünk el hibákat, de az időmérőt követően az álmaimban sem számítottam rá, hogy ilyen pozíciókban fogunk célba érni.

A Ferrari korábbi tehetségét már a dobogós helyek is boldoggá tennék

- Reklám -

Nem tudtuk, mire számítsunk. Felépítettük a második stábot, megkétszereztük az alkalmazottak számát és igyekeztünk kiépíteni a működő rendszert. A verseny tiszta őrület volt, nagyon sokat kellett foglalkozni a stratégiával és a gondolkodással.

Ez nagyszerű kezdés, remek motiváció. Egyáltalán nem számítottam ilyen eredményre.

Mindkét pilótáját méltatta. „Nagyon lenyűgözött Callum. Megmutatta, milyen képességű versenyző, és ez szerintem kiváló szituáció, mert növeli a motivációnkat, hogy még többet érjünk el” – nyilatkozta a csapatvezető. Canapinóról pedig azt emelte ki, hogy a kiválasztása milyen jól sült el annak ellenére, hogy eddig nem versenyzett ilyen autókkal.

Őrült lépésre szántuk el magunkat, de fantasztikus munkát végzett. Az utolsó hat-hét körben olyan tempót diktált, mint a mezőny elején haladók. El sem hiszem, hogy csak megpróbálta túlélni a versenyt, mert az erőnlétileg nagyon nehéz volt, főleg neki.