back to top
vasárnap, június 16, 2024

Végre ráérzett az autóra a NASCAR legutóbbi győztese

Dátum:

Megosztás:

A Sprint Cup legutóbbi futamán Williams Byron magabiztosan diadalmaskodott, a táv kétharmadát ő töltötte az élen, és a legfontosabb pillanatban, a kockás zászlónál is az ő neve szerepelt az 1. helyen. 2020 óta minden évben nyert futamot, amivel hiába jutott minden alkalommal a rájátszásba, sokkal többre nem vitte, mert ott egyetlen győzelmet sem aratott, így a szezonzárón egyszer sem támadhatott a bajnoki címért.

- Reklám -

A Hendrick Motorsports pilótája abban bízik, hogy idén végre kiegyensúlyozottabb lesz. Elárulta, hogy a tavaly bevezetett új autóval időnként meggyűlt a baja, ezért sok időt fektetett abba, hogy jobban megszokja.

- Reklám -

Úgy érzem, erre a szintre képesek lehetünk minden héten – közölte a Motorsport.com-mal. – A tavalyi évünk nagyon hullámzó volt. Szereztünk győzelmeket, de ingadozott a teljesítményünk.

Nem ismertük meg az autót annyira, amennyire kellett volna – mondta. – Változtattunk a kommunikációnkban [köztem és a főmérnököm, Rudy Fugle között] az autó kapcsán használt fogalmakon. Már dolgoztunk együtt, különböző tapadású autókkal és gumikkal, ezért a megnevezések egy részén változtattunk, hogy tisztábban fejezzük ki magunkat.”

- Reklám -

Sokat foglalkoztunk a problémák megoldásával. Szezon közben nagyon nehéz bemenni a szimulátorba és elegendő időt rászánni. A mostani szezon előtt sok energiát fektettünk ebbe. Az első futamokon ez meg is mutatkozott azzal, hogy kapásból jó volt a tempónk.

Az eddigi három futamon három különböző győztes született Ricky Stenhouse, Kyle Busch és Byron személyében.