back to top
péntek, június 21, 2024

Álex Palou szerint a csapata végezte el „a feladat legnehebb részét” az Indy GP-n

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou nyerte az IndyCar előző futamát, amelyet az indianapolisi pálya road vonalvezetésén rendeztek meg. A spanyol pilóta a verseny után a csapata szerepét emelte ki.

- Reklám -

Kivételesen szombaton került sor az IndyCar előző futamára, amelynek az Indianapolis Motor Speedway adott otthont. Ám természetesen nem a legendás oválon köröztek a pilóták – az Indy 500 május 26-ra van kiírva –, hanem a pálya road vonalvezetésén.

Az Indy 500-teszten megvillanó Kyle Larson elárulta, hogy min lepődött meg

- Reklám -

Az Indy GP-t Álex Palou nyerte meg, aki így sorozatban másodszor tudta behúzni ezt a futamot. Ő indulhatott a pole pozícióból, de az első kanyarban kiszélesítette a pályát, így Christian Lundgaard elment mellette, majd az első kiállások után Will Power is megelőzte. A bokszutca második meglátogatásakor azonban Palou fölévágott a vetélytársainak, és a jó stratégiának köszönhetően vissza tudta venni a vezetést. Ezután pedig már nem is engedte ki a kezéből, még az sem tudta megakadályozni a győzelmét, hogy a hajrá előtt volt egy sárga zászlós fázis. A végső sorrend a dobogós pozíciókban a Palou, Power, Lundgaard lett.

- Reklám -

„Őszintén szólva, nem volt túl jó a kezdés részemről – nyilatkozta Palou. – Elkövettem egy hibát a féktávon, blokkoltam a kerekeimet, és elvesztettem az első helyet, még egy kicsit a fűbe is lementem. Nem ez volt a legjobb rajtom valaha, de utána már alig vártam, hogy visszarázódjak, és megpróbáljam visszavenni a vezetést.”

„De aztán elvesztettem még egy helyet, azt hiszem, hogy Powerrel szemben – folytatta. – Akkoriban a feketéken [a keményeken] voltam. Őszintén szólva sokkal jobb volt a tempóm a feketékkel, mint azt előzetesen gondoltam. Képes voltam a többiekkel maradni, aztán meg ők korán kiálltak a bokszba. Végül így mindkettőjüket átugrottam, és onnantól kezdve már az élen maradtam. Azt mondanám, hogy szombaton az embereim, a 10-es rajtszámú csapat, a mérnökeim és a szerelőim végezték el a feladat legnehezebb részét, hogy visszaszerezzük az első helyet. Nekem már csak az élről kellett irányítanom.”

„Tavaly is mi nyertünk, így nyilvánvalóan… nekünk van a legjobb csapatunk – tette hozzá. – Nem hinném, hogy a puszta teljesítmény tekintetében hatalmas különbségek lennének a mezőnyben, de a kivitelezésben óriásiak vannak. És az én csapatom pedig a legjobb a kivitelezésben, és abban, hogy minden egyes hétvégén száz- vagy néha akár százegyszázalékos teljesítményt nyújtsunk.”

A Palou által elmondottakat az teszi kissé pikánssá, hogy korábban a Chip Ganassi Racing elhagyását tervezte. A 27 éves pilóta a McLarenhez való igazolást fontolgatta, ám végül ez a csapatváltás kimondottan furcsa körülmények között kútba esett.

A Sonsio Grand Prix bő összefoglalóját ezen, teljes végeredményét pedig ezen az oldalon lehet megtalálni.