back to top
szerda, július 24, 2024

Álex Palou hibája kellett ahhoz, hogy Pato O’Ward legyen a hibrid-korszak első győztese

Dátum:

Megosztás:

Pato O’Ward nyerte Álex Palou előtt az IndyCar Mid-Ohio-i futamát, amely a sorozat hibrid-rendszerének debütálásáról marad emlékezetes.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg az IndyCar Mid-Ohio-i futamát, amely a sorozat hibrid-rendszerének korábban évekig csúszó bemutatkozása miatt mindenképpen bekerül majd a történelemkönyvekbe.

Teljesen felforgatja majd a stratégiát a hibrid rendszer érkezése

- Reklám -

Viszont a verseny önmagától nem feltétlenül kerülne fel azokra a lapokra. A viadal Álex Palou és Pato O’Ward küzdelméről szólt, a két pilóta ilyen sorrendben alkotta az első sort a rajtnál. Az elrugaszkodás után sokáig úgy tűnhetett, hogy Palout semmi és senki nem foszthatja meg a győzelemtől, de aztán végül elkövetett egy kisebb hibát, amely sokba került neki.

- Reklám -

Az 55. kör végén behajtott a bokszutcába a második és egyben utolsó kiállására, amelyet O’Ward már korábban teljesített. Magával a kerékcserével, illetve a tankolással nem is volt semmilyen probléma, de az elindulással már annál inkább. Egyes hírek szerint a kuplung lehetett a ludas, de a lényeg, hogy a mexikói versenyző átvette a vezetést.

Palou persze üldözni kezdte, és az utolsó körökre már nagyon közel került hozzá, de megelőzni nem tudta. O’Ward így az idei második győzelmét aratta, bár csak ekkor haladt át elsőként a célvonalon. Az első diadalát ugyanis St. Petersburg-i Josef Newgarden megbüntetése után jegyezhette fel magának.

A Honda Indy 200 teljes végeredményét ezen a linken, az összefoglalóját pedig ezen az oldalon lehet megtalálni.