back to top
szerda, július 24, 2024

Alex Bowman győzelmével zárult a chicagói esőmenet, nem jött be az esélyesek stratégiája

Dátum:

Megosztás:

Alex Bowman nyerte a Cup Series második chicagói utcai futamát. A legnagyobb esélyesek a viadal korai leintése miatt nem tudtak igazán csatába szállni a győzelemért.

- Reklám -

Vasárnap látogatott el másodszorra a Chicago utcáin kijelölt pályára a NASCAR Cup Series mezőnye. A viadalnak Kyle Larson vághatott neki a pole pozícióból, az első szakaszt pedig a tavalyi versenyt megnyerő Shane Van Gisbergen húzta be. Egyébként bár sokáig mindketten esélyesnek tűntek a győzelemre, egy-egy baleset miatt végül kikerültek az első helyért küzdők közül, amelyekből Larsoné volt a nagyobb.

- Reklám -

A második szakasz nem ment le probléma nélkül, mivel a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt majdnem két órára meg kellett szakítani a versenyt. Az újraindítás után egy olyan kép rajzolódott ki, amely alapján Christopher Bell tűnt a fő favoritnak. Bell aztán a többi esélyessel együtt a szakasz leintése előtt kiment a bokszba, hogy száraz pályára való gumira váltson az addig használt esőgumikról. Viszont mások mellett a futamon beugróként induló Joey Hand és Alex Bowman is kint maradt a pályán, az etapot így végül Hand nyerte meg.

- Reklám -

A harmadik szakasz elején aztán gyorsan kiderült, nem biztos, hogy jó ötlet volt kimenni a bokszba. A NASCAR ugyanis már korábban bejelentette, hogy a közeledő sötétség miatt idő előtt le fogják inteni a versenyt. Az elrugaszkodás után pedig az látszott, hogy Bellék ennyi idő alatt nem feltétlenül tudnak majd az élre törni. A Joe Gibbs Racing pilótáját ráadásul – mások közreműködésével – Martin Truex Jr. falba tette, így végül be sem tudta fejezni a versenyt.

Bowman eközben átvette a vezetést Handtől, majd szépen lassan elkezdett elhúzni tőle. Bár az utolsó körökre a gumijait szintén lecserélő Tyler Reddick utolérte, megelőzni már nem tudta, így a Hendrick Motorsports versenyzője megszerezte első idei győzelmét. A 31 éves pilóta a 2022 márciusában Las Vegasban tartott futam után tudott újra igazán önfeledten ünnepelni. Ezt pedig meg is tette, hiszen a leintés után nyomban azt hangsúlyozta, hogy a tervei szerint sok bourbon whiskeyt fog meginni.

A Grant Park 165 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.