back to top
hétfő, július 22, 2024

A RallyCross miatt nem fut teljes szezont az IndyCar csapat

Dátum:

Megosztás:

Dennis Reinbold elismerte, hogy a rallycross-kötelezettségek miatt nem fut teljes szezont Dreyer & Reinbold Racing.

- Reklám -

A Dreyer & Reinbold Racing rendszeresen ragyog Indy 500-on, és 2000 óta minden Indianapolisi versenyen részt vett.

- Reklám -

A legjobb eredményük az IMS-en Oriol Servia negyedik helye volt 2012-ből, annak ellenére, hogy ez volt a csapat első versenye a Chevrolet 2,2 literes, duplaturbós V6-os motorjával, miután a szezon első négy futamán a gyengécske Lotusszal kellett versenyezniük.

De ez lett az utolsó év is, amikor a DRR az IndyCar Series minden fordulójában elindult, és Dennis Reinbold csapattulajdonos szerint ez valószínűleg nem fog egyhamar megváltozni.

- Reklám -

Az Indy 500-on kívül 2020-ban a három Indy utcai és épített pályás versenyen – az Indy Nagydíjon és a Harvest Grand Prix dupla futamán – vettünk részt” – mondta a Motorsport.com-nak.

Az év elején nagyon készültünk a szezonra; St. Pete-ben készen álltunk az első futamra, de az volt az első, amelyet érintettek a COVID-korlátozások, így nem került rá sor.

Azóta újra építkezünk, de nem tudom, hogy lesz-e több versenyünk. Valószínűleg ebben a szezonban nem.

Meg tudnánk csinálni a teljes szezont, de meg kell találni a szükséges anyagiakat, és idén nyolc Nitro Rallycross autóval indulunk, mivel ez egy átmeneti év az elektromos járművek felé.

Nagyon izgatottak vagyunk emiatt: ez egy globális sorozat lesz, és sok értelme lesz a gyártók számára.

Elsősorban az Indy 500-ra összpontosítunk – ezért létezünk csapatként. Ezért alapítottam a csapatot, ezért akartam az Indy 500 részese lenni. Ez a legnagyobb prioritásunk.

2022-ben két autóval megy neki a Dreyer & Reinbold Racing az Indy 500-nak

A DRR idén kilencedik alkalommal indítja Sage Karamot az Indy 500-on, egy évvel azután, hogy a 27 éves pennsylvaniai versenyző a hátsó sorból nagyon lenyűgöző módon felkapaszkodott a hetedik helyre.

A csapat pedig újra két autóra bővül, a másodikat Santino Ferrucci vezeti majd, aki három Indy 500-as indulásán a hetedik, negyedik és hatodik helyen végzett.

Annak ellenére, hogy csak részidőben vesz részt az IndyCarban, Reinbold szerint a kapcsolata a Penske Entertainment Corp. döntéshozóival továbbra is szoros.

Mindig is úgy éreztem, hogy ha bármi foglalkoztat az IndyCarral kapcsolatban, kapcsolatba léphetek velük” – mondta Reinbold.

Ez egy elég könnyű kapcsolat, nagyon fogékonyak, nagyon nyitottak az én nézőpontomra, mindenkori IndyCar csapattulajdonosként.

Úgy tűnik, értékelik a hozzájárulásomat, és értékelik, amit a csapatunk képvisel, és amit megpróbálunk felépíteni.