back to top
vasárnap, június 23, 2024

A pilóta, aki az F1-be is jó lenne, de az IndyCarba sem kellett senkinek

Dátum:

Megosztás:

Hiába lett bajnok, ülés nélkül maradt, nem került feljebb az IndyCarba Linus Lundqvist, a 2022-es évet domináló svéd pilóta.

- Reklám -

A Dale Coyne Racing bejelentésével – miszerint Sting Ray Robb vezet majd náluk – már kiderült, kik nem kapnak lehetőséget az IndyCar 2023-es kiírásában. Ugyan beugróként vagy egy-egy versenyre még lehet esélye más pilótáknak is, mint az eddig megnevezettek, de a lényegi kérdések már eldőltek erre a szezonra.

- Reklám -

Tavaly nem volt ellenfele az Indy Lights mezőnyben Linus Lundqvistnek, aki öt verseny is nyert, és közel 100 pont előnnyel lett az első a pontversenyben. Míg mögüle többen is (a 2. Robb vagy az 5. Benjamin Pedersen) lehetőséget kaptak az IndyCar mezőnyében, addig Lundqvist kimaradt a névsorból.

Pedig az eddigi eredményei alapján is nagyon bíztató, amit eddig mutatott: összesen négy bajnoki címet zsebelt be eddig. Például egy Formula Renault Nordic, egy brit F3-as, egy Formula Regional Americas elsőséget. Igaz, ezek nemfeltétlenül a legacélosabb bajnokságok, főleg az F1 létrájához képest, azonban a sok kupa így is magáért beszél.

- Reklám -

Többek között összejött neki az, ami sok IndyCar pilótának sem, mégpedig az elmúlt hároméves teljesítménye alapján lehetne szuperlicensze is.

Eddigi csapata, a Dale Coyne Racing azonban nem neki, hanem Robbnak szavazott bizalmat. Ezenkívül – bár hírbe hozták a Juncosszal is – ott szponzorok nélkül nem volt esélye.

Hiába lesz 2011 óta a legtöbb autó a mezőnyben, és az utóbbi évekhez képest több – számszerint 4 – újonc is, Lundqvist nem fért bele az idei kalapba.

Négyéves sorozatot folytat az IndyCar mezőnye