back to top
kedd, július 23, 2024

A különdíj, amit minden évben csak egy pilóta nyerhet el az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Az Indy 500 ikonikusan nagy trófeájának névadó cége, Borg-Warner továbbra is aktívan részt vesz a díjak kiosztásában, idén egy elég vaskos összeget ajánlottak fel… de csak egy embernek.

Különleges ajándékot kapott az egyik legszorosabb Indy 500 győztese

- Reklám -

- Reklám -

Minden évben vaskos, cirka 1,5 és 3 millió dollár közötti összeg üti az Indy 500 győztesének kezét, de még ehhez képest sem elhanyagolható a különdíj, ami évről évre csak növekszik. A Borg-Warner ugyanis 1995-ben megalapította a címvédők számára kiírt összeget.

Azok a versenyzők kaphatják meg az évenkénti 20 ezer dollárral növekvő pénzdíjat, akik egymás után két évben is nyerni tudnak a híres viadalon. Ezt eddig egyszer, 2002-ben Hélio Castroneves teljesítette, azóta – több, mint 20 éve csak gyűlik az újabb győztes nyereménye.

- Reklám -

A jelenlegi címvédő, Marcus Ericsson extra 420 000 dollárt tehetne zsebre az Indy 500 nyertesének járó – hivatalosan nem megerősített – több, mint kétmillió dollár közötti összeg mellett. Csak összehasonlításképpen, csak a különdíj több, mint az 1961-es futam összdíjazása.

Marcus Ericsson
Fotó: Penske Entertainment

„Hihetetlen lenne a bónuszt is megszerezni, ez még dollárból, de koronából is sok!”viccelődött Ericsson.

„Talán, ha másodjára is megnyerem a Borg-Warnert, akkor mindkettőt kapok. Tavaly hihetetlen élmény volt, és az egyik leg felemelőbb pedig a svéd körút volt a trófeával, Kumlába. Csináljuk meg még egyszer, két Indy 500 egyhuzamban, és akkor jön hozzá a Borg-Warner bónusz is.”

Ericssonnak azért nem lesz könnyű dolga, hiszen a 34 fős nevezési listán ő csak egy a kilenc győztes közül, és nem mellesleg az egyik csúcstartó, Hélio Castroneves is a mezőnyben lesz.