hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapCautionW Series-csapatot indít Caitlyn Jenner

W Series-csapatot indít Caitlyn Jenner

- Hirdetés -

A korábban Bruce-ként ismert ex-olimpiai bajnok transz celebritás, Caitlyn Jenner a 2022-es szezonban a W Seriesben indít saját istállót.

Caitlyn Jenner annak idején, még az 1976-os montréali olimpián Bruce Jenner néven tízpróbázóként szerzett olimpiai bajnoki címet a német Guido Kratschmer és a szovjet Mikola Avilov előtt. A ma már leginkább celebként ismert Jenner számára talán némileg meglepő módon az autóversenyzés világa sem idegen: 1986-ban például Scott Pruett váltótársaként kategóriagyőztes lett a sebringi 12 órás versenyen és Portlandben is, és egyébként a szezont is másodikként zárta.

- Hirdetés -

A 2015-ben nemváltoztató műtéten áteső ex-olimpikon most ismét az autósporttal szemez, miután az idei szezonra a W Seriesben indít csapatot.

Miután nagy híve vagyok a sportszerű versenyzésnek, imádom az autóversenyzést, és minden nőt támogatok a sport világában a legalsó szintektől egészen a világklasszisokig, a W Series tökéletes választás” – mondja Jenner. “Ezzel a szerepvállalással minden, számomra fontos értéket egy helyen pipálhatok ki. Ez egy olyan bajnokság, amely lányokat, nőket inspirál arra, hogy sikereket érjenek el egy alapvetően férfiak uralta világban. A W Series megváltoztatja az autósportot.

Jenner Racing, W Series
Fotó: W Series
- Hirdetés -

Jenner nem titkoltan érzelmektől fűtötten indítja el magáról elnevezett csapatát. “Izgatottan figyeltem, amikor a W Series mezőnye tavaly 400 ezer embert szórakoztatott Austinban, a COTA-n rendezett versenyen. Májusban büszkén fogok feszíteni, amikor csapatom, a Jenner Racing autója Miamiban, az F1 betétfutamán először kigurul a pályára. És ahogy mindig is lenni szokott, itt is azért vagyok jelen, hogy nyerjek.

A jelenleg Amerikában tehetségek után kutató W Series első embere, Catherine Bond Muir üdvözli Jenner szerepvállalását. “Hisszük, hogy a nők egyenlő körülmények mellett egyenlő ellenfelei tudnak lenni a férfiaknak a versenypályán. Szeretnénk erre lehetőséget adni a nőknek. Ebben pedig Caitlyn óriási elkötelezettsége is rengeteget fog segíteni.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss