back to top
vasárnap, június 23, 2024

W Series-csapatot indít Caitlyn Jenner

Dátum:

Megosztás:

A korábban Bruce-ként ismert ex-olimpiai bajnok transz celebritás, Caitlyn Jenner a 2022-es szezonban a W Seriesben indít saját istállót.

- Reklám -

Caitlyn Jenner annak idején, még az 1976-os montréali olimpián Bruce Jenner néven tízpróbázóként szerzett olimpiai bajnoki címet a német Guido Kratschmer és a szovjet Mikola Avilov előtt. A ma már leginkább celebként ismert Jenner számára talán némileg meglepő módon az autóversenyzés világa sem idegen: 1986-ban például Scott Pruett váltótársaként kategóriagyőztes lett a sebringi 12 órás versenyen és Portlandben is, és egyébként a szezont is másodikként zárta.

- Reklám -

A 2015-ben nemváltoztató műtéten áteső ex-olimpikon most ismét az autósporttal szemez, miután az idei szezonra a W Seriesben indít csapatot.

Miután nagy híve vagyok a sportszerű versenyzésnek, imádom az autóversenyzést, és minden nőt támogatok a sport világában a legalsó szintektől egészen a világklasszisokig, a W Series tökéletes választás” – mondja Jenner. „Ezzel a szerepvállalással minden, számomra fontos értéket egy helyen pipálhatok ki. Ez egy olyan bajnokság, amely lányokat, nőket inspirál arra, hogy sikereket érjenek el egy alapvetően férfiak uralta világban. A W Series megváltoztatja az autósportot.

- Reklám -
Jenner Racing, W Series
Fotó: W Series

Jenner nem titkoltan érzelmektől fűtötten indítja el magáról elnevezett csapatát. „Izgatottan figyeltem, amikor a W Series mezőnye tavaly 400 ezer embert szórakoztatott Austinban, a COTA-n rendezett versenyen. Májusban büszkén fogok feszíteni, amikor csapatom, a Jenner Racing autója Miamiban, az F1 betétfutamán először kigurul a pályára. És ahogy mindig is lenni szokott, itt is azért vagyok jelen, hogy nyerjek.

A jelenleg Amerikában tehetségek után kutató W Series első embere, Catherine Bond Muir üdvözli Jenner szerepvállalását. „Hisszük, hogy a nők egyenlő körülmények mellett egyenlő ellenfelei tudnak lenni a férfiaknak a versenypályán. Szeretnénk erre lehetőséget adni a nőknek. Ebben pedig Caitlyn óriási elkötelezettsége is rengeteget fog segíteni.