back to top
hétfő, május 20, 2024

A Carlin csak a Juncos oldalán tér vissza az IndyCarba

Dátum:

Megosztás:

Miután néhány – Max Chilton és Conor Daly által fémjelzett – év nem hozott különösebb eredményeket, a Carlin inkább becsatlakozik az újrainduló Juncos programjához.

- Reklám -

Tavaly már két versenyen bemutatkozott a 77-es Chevy: a Ferrari korábbi juniorja, Callum Ilott három versenyen is rajthoz állhatott. Legjobbja eddig egy szerény 22. hely, de ha minden igaz, ez jövőre igencsak megváltozhat.

- Reklám -

A téli szünetben még jobban erősödött a mögötte álló csapat, ugyanis a Carlin eszközeinek megvásárlása után a brit csapat emberei is átvándoroltak a Juncoshoz, mintegy technikai segítségként.

A RACER.com szerint a brit csapat emberei közül az IndyCar és IMSA versenymérnök, Yves Touron lesz az egyesült csapat technikai igazgatója, illetve az Indy Lights versenymérnök, Steve Barker lesz ILott versenymérnöke.

- Reklám -

A Carlin ezzel végleg lehúzza a rolót az IndyCarban, de a Forma-1 nevelőszériáiban továbbra is részt vesznek majd. A 2018-as kezdés után így mindössze négy év után adják fel az önálló harcot.

Legjobbjuk egy 2020-as, iowai pole volt Daly révén. A legjobb versenyeredményüket még 2018-ban érték el, egy ötödik helyet még Charlie Kimball-lal, Torontóban. Talán legemlékezetesebb, hogy ők adtak anno lehetőséget Pato O’Wardnak is.