back to top
csütörtök, május 30, 2024

Westbrook élvezte az első DPi bevetést

Dátum:

Megosztás:

A GT autózásban nevet szerző Richard Westbrook pozítívan értékelt a Daytona-i kvalifikációs veresenyt követően.

- Reklám -

„Elképesztően élveztem!” – ezekkel a szavakkal jellemezte első DPi-s versenyét Richard Westbrook. A kétszeres Porsche Szuperkupa-bajnok, Rolex 24 órás győztes 7 év kihagyást követően vezetett ismét prototípus autót Daytonában. A vasárnapi kvalifikációs futamon a rajtelsőséget szerző Vautier-t váltó Westbrook óriási csatát vívott az első helyért Albuquerque-vel, aminek a brit utolsó körös megpördülése vetett véget.

- Reklám -

A hiba szertefoszlatta a pole pozíciós álmokat, ennek ellenére azonban pozitívan értékelt a JDC-Miller MotorSports versenyzője.

„Fantasztikusan éreztem magam az autóban. Óriási élmény volt Rickyvel versenyezni. Biztos vagyok benne, hogy legalább annyira élvezetes volt kívülről, mint belülről!” – nyilatkozta a 46 éves brit a sportscar365 újságírójának.

- Reklám -

„Még tanulnom kell az autót, és erre tökéletes volt a verseny. Megtanultam, hogy mi az ami még belefér, és mi az ami nem. Amikor át kellett verekednem magam a mezőnyön, nagyon jónak éreztem az autót fékezéskor. Egy gyorsabb voltam a pályának azon a bizonyos pontján, mint Ricky. Ha ez egy éles verseny lett volna, biztosan máshogy közelítem meg azt a kanyart.”

„Az Acura néhány helyen gyorsabb volt, mint mi, néhol viszont mi voltunk előnyben. Épp ezért nagyon nehéz volt előzni.”

Westbrook hozzátette, tapasztalatlansága miatt nagyon kell igyekeznie, hogy olyan gyors tudjon lenni, mint az ellenfelek.

„Elég későn jött ez a lehetőség, ezért nem tudtam sokat tesztelni” – mondta. „Októberben Atlantában mentem néhány kört, de ennnyi. Tökéletes volt számomra ez a verseny arra, hogy hozzászokjak a forgalomhoz. A csapat nagyszerű autót tett alám. Sokat dolgoztunk a héten azért, hogy ilyen gyorsak legyünk. Nem kezdük jól a hetet, de aztán egyre jobbak és jobbak lettünk. Kemény munka áll mögöttünk.”

A forgás ellenére Westbrook be tudta hozni az autót a második helyen, így A Konica Minolta Acura mellől indulhatnak szombaton. A JDC-Miller autón Westbrook Tristan Vauiter-vel, Loic Duvallal és Ben Keatinggel osztozik.