back to top
csütörtök, július 25, 2024

Tristan Vautier-é a pole a vasárnapi kvalifikációs versenyre

Dátum:

Megosztás:

Tristan Vautier (JDC Miller MotorSports) szerezte meg a pole-t a Daytonai 24 órás holnapi kvalifikációs futamára.

- Reklám -

DPi

Vautier Cadillac-jével 1:34.034 alatta daytonai kört, amivel kevesebb mint 0,1 másodperccel előzte meg a Chip Ganassi Racing, 01-es rajtszámú autóját vezető van der Zande-ot.

- Reklám -

A holland az időmérő utolsó szakaszában jó körön volt azonban az 5-ös kanyarban lecsúszott a pályáról és a gumikba ütközött.

Emiatt kevesebb mint öt perccel a vége előtt elővették a piros zászlót, így az időmérő hamarabb véget ért, van der Zande pedig a szabályok szerint elvesztette legjobb körét, így csak a hetedik helyről indulhat majd.

- Reklám -

Vautier-vel így Filipe Albuquerque osztozik majd az első soron, 0,122 másodperccel lemaradva a Caddy idejétől a Wayne Taylor Racing Acura ARX-05-ösével.

A harmadik helyre Alex Lynn került a második Ganassi Cadillacben, Tristan Nunez mellett az Action Express Racing Whelen Engineering versenyautójával.

Az Ally Racing #48-as autóját a NASCAR legenda és az IndyCar másodéves versenyzője, Jimmie Johnson nagyszerű teljesítményt nyújtva az ötödik helyre kormányozta, kevesebb mint 1 másodperccel elmaradva a pole-tól, és jóval megelőzve Tom Blomqvistot a Meyer Shank Racing Acurájával.

LMP2

Ben Keating és Steven Thomas volt a leggyorsabb, így a PR1 Mathiasen Motorsports kibérelte az első sort.

#52: PR1 Mathiasen Motorsports, ORECA LMP2 07, LMP2: Ben Keating, Mikkel Jensen, Scott Huffaker, Nicolas Lapierre
#52: PR1 Mathiasen Motorsports, ORECA LMP2 07, LMP2: Ben Keating, Mikkel Jensen, Scott Huffaker, Nicolas Lapierre Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Dennis Andersen harmadik lett a High Class Racing számára. Utána Francois Heriau és John Falb két G-Drive by APR autója következett, megelőzve Fritz van Eeerdet a Racing Team Nederland és John Faranót a Tower Motorsport képviseletében.

LMP3

Az IMSA-ban debütáló Cameron Shields szerezte meg a pole-t a Muehlner Motorsports számára, a #26-os Duqueine 1:42.182 másodperces időt futott, ami 0,286 másodperccel gyorsabb volt, mint Niko Pino a Performance Tech Motorspots Ligier-vel futott ideje.

#26: Muehlner Motorsports America, Duqueine D08, LMP3: Cameron Shields, CR Crews, Ugo de Wilde
#26: Muehlner Motorsports America, Duqueine D08, LMP3: Cameron Shields, CR Crews, Ugo de Wilde Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Jarett Andretti lett a harmadik leggyorsabb, 1,6 másodperccel elmaradva, de 0,016 másodperccel gyorsabb volt, mint Ayrton Ori a második Muehlner autóval. Jon Bennett a CORE autosport Ligier-jével az ötödik helyen végzett Lance Willsey előtt.

GTD Pro és GTD

Alex Imperatori szerezte meg a pole-t, mindössze 0,063 másodperccel előzte meg a Porsche gyári pilótáját, Mathieu Jaminet-t a Pfaff Porschéval.

Andrea Caldarelli a TR3 Racing Lamborghini Huracanjával a harmadik leggyorsabb volt az osztályban, összességében az ötödik a GT-k között, megelőzve Ross Gunnt a Heart of Racing csapat Aston Martin Vantage-jával.

Davide Rigon a Risi Competizione Ferrari 488-asával az ötödik helyen indul az osztályban, közvetlenül megelőzve a Vasser Sullivan Racing új fiát, a Lexus RC F-ben versenyző Ben Barnicoat-t és Maro Engel-t a Proton Competition Mercedes AMG GT3-asával.

#2: KCMG, Porsche 911 GT3R, GTD PRO: Laurens Vanthoor, Patrick Pilet, Dennis Olsen, Alexandre Imperatori
#2: KCMG, Porsche 911 GT3R, GTD PRO: Laurens Vanthoor, Patrick Pilet, Dennis Olsen, Alexandre Imperatori Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

A leggyorsabb a GTD a nem profik közül Kenny Habul Sun Energy Mercedese volt, aki figyelemre méltó munkát végzett, és összességében a harmadik leggyorsabb lett a 29 GT autó közül, amelyek legalább egy körön teljesítettek. Kevesebb mint két tizeddel maradt el Imperatori Lambójától, és 0,151 másodperccel előzte meg Russell Wardot a Winward Racing Mercedesével.

John Miller a Crucial Motorsports McLaren 720S-ével a harmadik, míg Michael de Quesada az Alegra Motorsports Mercedesével a negyedik helyen végzett.

Ötödik lett az osztályban Roberto Lacorte a Cetilar Racing által vezetett Ferrari 488-asával, Frankie Montecalvo pedig szokásához híven jól szerepelt a második VSR Lexusszal, megelőzve a két GTD Pro Corvette-et.

A kvalifikációs verseny vasárnap magyar idő szerint 8 órakor kezdődik majd.

Időmérő végeredménye