back to top
vasárnap, június 23, 2024

Verstappen így segített a csapatának megnyerni a virtuális Daytonai 24 órás versenyt

Dátum:

Megosztás:

Max Verstappen csapata nyerte a virtuális Daytonai 24 órás versenyt. A Team Redline igazgatója nemrég elárulta, hogyan vette ki a részét a győzelemből a holland pilóta.

- Reklám -

Az „offline” Daytonai 24 órás futam előtt rendezték meg a legendás viadal virtuális kiadását, amelyen Max Verstappen egy újabb győzelmet jegyezhetett fel magának, hiszen egységével a GTD-kategória első helyén végzett. A Team Redline 69-es rajtszámú (a közvetítésen 4-esnek látszó) Mercedesét a háromszoros világbajnok mellett Ola Steinbraten és Gianni Vecchio terelgette a verseny során. Nemrég a csapat igazgatója, Atze Kerkhof felfedte, hogyan segítette Verstappen a győzelem megszerzésében az alakulatot.

Az elmúlt évek legszorosabb daytonai befutói, Chevrolet-belharctól az összeütköző Porschékig

- Reklám -

„Max Verstappen az éjszaka folyamán nem kevesebb, mint négy etapot teljesített, amelyek során komolyan odatette magát – mondta Kerkhof a RacingNews365-nek. – Ez egy nagyon jó verseny volt, talán azt is mondhatom, hogy hibátlan.”

- Reklám -

A futamon – amelyet több részletben ingyenesen vissza lehet nézni az iRacing YouTube-csatornáján – Verstappenék egyszer közel kerültek a kieséshez. Az éjszaka leszállta után valamivel a holland pilóta az 1-es kanyarban utolérte a testvérautót, amellyel a közös színek ellenére sem értették meg jól egymást. A két Mercedes összeért, aminek következtében a 69-es megforgott, miközben a Josh Thompson vezette 70-es sértetlenül továbbhaladt. Egyébként az utóbbi egység végül a harmadik helyen végzett a kategóriájában.

A Team Redline a GTP-kategóriában is képviseltette magát, viszont ebben a géposztályban már egy másik német márka járműveit használták. A 20-as és a 21-es BMW legénységeinek viszont nem sikerült olyan jól a futam, mint Verstappenéknek, de erről egyáltalán nem a versenyzők tehettek. „Az iRacing hibája miatt a BMW hiperautójának bokszkiállása öt másodperccel tovább tartott, mint a többi autóé. Amikor az üzemanyagtank kapacitását illető Balance of Performance rendszert  kivitelezték, elfelejtették kiegyenlíteni a bokszkiállások idejeit. Itt pedig 31 bokszkiállásról beszélünk, amelyek mind öt másodperccel tovább tartottak, ha ez nincs, akkor nyerhettünk volna, de hát néha történnek ilyen sz*rságok ” – tette hozzá idegesen Kerkhof.

A Team Redline tavaly az IMSA hivatalos E-sport bajnokságában is elindult, azonban abban a sorozatban nem sikerült ekkorát villantaniuk, ellentétben egy magyar pilótákból álló egységgel.

Verstappen csapatát is megverte egy magyar pilótákból álló egység az IMSA E-sport bajnokságában