vasárnap, április 21, 2024

Valentino Rossi a legkomolyabb BMW-be is beleülhet

Dátum:

Megosztás:

Második szezonja során máris Hypercart vezethet Valentino Rossi, akinek a BMW biztosíthat lehetőséget.

- Reklám -

A motoros legenda idén lett a BMW gyári pilótája, miután 42 évesen autós karrierbe kezdett. A bajorok legrangosabb programja jelenleg az IMSA-ban futó LMDh (Hypercar/GTP) projekt, az olasz ebbe is betekintést kaphat.

„Az F1-es autók után második legjobb” autó az új BMW

- Reklám -

Rossi korábban már jelezte, szívesen indulna Le Mans-ban, és bár a BMW idén még csak az IMSA-ban indul, jövőre kiterjesztik a programot az Endurance Világbajnokságra (WEC) is.

- Reklám -

„Tervezünk neki tesztlehetőséget adni.” ismerte el Andreas Roos, a BMW M Motorsport főnöke.

„Az a terv, hogy tapasztalatot szerezhessen egy olyan autóban, mint a GTP. A GT3-as már így is egy rendes versenyautó, a GTP viszont egy másik szint.”

„Ha sor kerül ilyesmire, az az év második felében lesz. Jelenleg mindenkinek éppen elég dolga van azzal, hogy felkészüljünk az idényre.” – utalt arra, hogy ez lesz az LMDh autók első éve, így több teendő van a szokásosnál.

Roos óvatos volt azzal kapcsolatban, hogy az esetleges tesztlehetőség azt jelenti, versenyülést is biztosítanának Rossinak.

„Az első cél az az, hogy Valentino a GT3-as program része legyen. Mivel még nem vezetett ilyen autót, először csak be kell ülnie, és meglátjuk, hogyan érzi magát benne. Lesznek tesztek, és onnan meglátjuk, mi a következő lépés, és hogy egyáltalán van-e ilyen lehetőség [hogy Rossi versenyezzen].”

Rossi idén a GT World Challenge Europe mezőnyében indul majd, olyan pilóták mellett, mint Augusto Farfus és Maxime Martin. Az idei dubaji 24 óráson már dobogóval kezdte az évet, meglátjuk, innen hogyan sikerül a szezonja.

Valentino Rossi, BMW
Valentino Rossi idei autójának festése – Fotó: BMW AG