back to top
vasárnap, július 21, 2024

Townsend Bell: versenyző, vagy kommentátor? Mindkettő!

Dátum:

Megosztás:

Townsend Bell ismét tagja lesz majd a Vasser Sullivan-csapat 12-es rajtszámú alakulatának a Daytona-i 24 órás autóversenyen. Emellett pedig az NBC-nek is fog kommentálni.

- Reklám -

Townsend Bell Aaron Telitz, Frankie Montecalvo és Richard Heistand társaságában ül majd be a Lexusba.

- Reklám -

Ez az első alkalom, hogy úgy indulok a Rolex 24-en, hogy mind a négy versenyzőnek van tapasztalata a versenyen és az autóval is” – mondta Bell.

Ez magabiztossá tesz engem. Ez lesz a negyedik szezonom a csapatnál, és nem is lehetnék büszkébb arra a szervezett csapatra, amelyet Jimmy és Sulli építettek – tégláról téglára.

- Reklám -

Nagyon erős alakulatunk van, amely a téli szünetben néhány kulcsfontosságú emberrel bővült. Alig várom, hogy Daytonában elindulhassak. Félreértés ne essék, ez lesz a történelem legversenyképesebb GT-mezőnye, azonban egy olyan csapatunk van, amely készen áll, és alig várja, hogy versenyezzen” – tette hozzá Bell.

Ez lesz Townsend Bell nyolcadik Rolex 24-es versenye. Eddig elért eredményeit érdemes felsorolni 2015-ben IMSA bajnok a GTD kategóriában, 2014-ben Daytona-i 24 órás győztes, ugyanebben az osztályban, 2016-ban pedig Le Mans-i 24 órás győztes a GTE-AM kategóriában.

2019-ben Bell a Vasser Sullivan Lexus RC F GT3-at a második helyre vezette a csapat Rolex 24-es bemutatkozásakor. Bell 10 Indianapolis 500-as versenyen indult, legjobb helyezése a negyedik hely volt 2008-ban, egy Jimmy Vasser tulajdonában lévő autóval.

A 46 éves versenyző/kommentátor hangját jól ismerhetik talán a magyar nézők is, hiszen az NBC-n ő az IndyCar egyik hangja, és idén részese lesz a 24 órás verseny közvetítői csapatának is.