péntek, április 19, 2024

Történelmi járgányok Long Beach-i nagydíjon

Dátum:

Megosztás:

Április 8. és 10. között az Acura Grand Prix of Long Beach rajongói szemet és fület gyönyörködtető sportkocsi-történelmet láthatnak, hiszen ellátogat a Historic IMSA GTP Challenge az utcai pályára.

- Reklám -

A két 20 perces futamot április 9-én, szombaton az IMSA WeatherTech Championship futamával, április 10-én, vasárnap pedig az NTT IndyCar Series versenyével egy napon rendezik meg.

- Reklám -

Az IMSA GTP (Grand Touring Prototype) autók soha nem futottak versenyt Long Beachen, de a régi rajongók emlékezhetnek a klasszikus GTP-futamokra, amelyeket 1987-92 között a Daytona International Speedwayen, Sebringben, vagy Watkins Glenben tartottak.

Olyan pilóták hajtották ezeket a vadító gépeket, mint Derek Bell, Geoff Brabham, Derek Daly, Juan Manuel Fangio II, Jan Lammers, Scott Pruett, Bobby Rahal, Hans Stuck, Wayne Taylor vagy éppen Al Unser Jr.

- Reklám -

És a márkák sem lehetnek ismeretlenek számunkra ezekből az időkből, hiszen versenyzett a GTP osztályban a Ford, a Jaguar, a Mazda, a Nissan, a Lola és Toyota is. Ezek többsége várhatóan képviselteti magát majd Long Beachen a körülbelül 20 autóból álló mezőnyben.

A 2022-es Acura Grand Prix of Long Beach versenyen elképesztően sűrű lesz a program. Az NTT IndyCar Series és az IMSA WeatherTech SportsCar Championship lesz a hétvége két főeseménye, azonban emellett ott lesznek a már említett történelmi IMSA GTP autók, valamint láthatóak lesznek majd a Robby Gordon féle Stadium Super Truckok is.