péntek, április 19, 2024

Cooper MacNeil is bevállalja a „Double Duty”-t

Dátum:

Megosztás:

Ben Keating mellett Cooper MacNeil is két autóval próbálkozik a Daytona-i 24 óráson.

- Reklám -

Az idén 60. alkalommal megrendezésre kerülő Daytona-i 24 órás szabályai lehetővé teszik, hogy egy versenyző több autót is vezessen. Ezt a lehetősget pedig páran ki is használják.

- Reklám -

Korábban már beszámoltunk róla, hogy napjaink egyik legsikeresebb úrvezetője, Ben Keating a P2-es PR1/Mathiasen-es szerepvállalása mellett a JDC-Miller MotorSports DPi Cadillac-jébe is be fog ülni. Nem ő lesz azonban az egyetlen, aki több autót is terelget majd a 24 óra alatt.

A Ferrari Challenge bajnoki címet, Sebring-i győzelmet és Le Mans-i dobogót is elérő Cooper MacNeil ezúttal Daytonában szeretne nyerni. A siker érdekében az amerikai pedig megduplázza esélyeit. Keatinggel ellentétben MacNeil nem egy másik kategóriában, sőt, mégcsak nem is egy másik csapatnál próbálkozik. A kettős szerepvállalás színhelye ugyanis a GTD Pro kategóriában induló WeatherTech Racing csapat lesz, ahol mind a 79-es Posche, mind a 97-es Mercedes legénységében megtalálhatjuk.

- Reklám -

A tegnapi kvalifikációs futamon a második helyet megszerző Porschén Julien Andlauerrel, Matteo Cairolival és Alessio Picariello-val osztozik. A Mercedest, mely a 4. helyről indulhat, a verseny nagy részében Maro Engel, Jules Gounon és Daniel Juncadella terelgeti.

„Remélhetőleg az egyik autóval sikerül nyernünk. Nyilván az lenne a legjobb, ha mindkettő ott lenne a dobogón, de minimum az egyik, a tisztességesebb BOP-pal rendelkező harcban lehet a végén a győzelemért”nyilatkozta MacNeil.
„Rengeteg GT autó lesz a pályán a hétvégén – és most felejtsük el, hogy GTD és a GTD Pro kategória is van, hisz mind GT3-as autók -, akik nagyon hasonló tempóra képesek, így ez egy elég sűrű, mozgalmas verseny lesz. A legfontosabb az lesz, hogy megpróbáljunk kimaradni a nagy csatákból, és ne törjük össze az autót. A verseny végén pedig, mikor már a győzelem a tét, az egy teljesen már meló lesz. Úgy gondolom, nagyon jó versenyzőkkel osztozom az autókon. Vannak mindkettőben gyári versenyzők, úgyhogy úgy gondolom, elég jó esélyünk van arra, hogy a végén a győzelemért harcoljunk.”

A szabályok értelmében MacNeil-nek, mint minden más, nevezett versenyzőnek, minimum 2 órát és 15 percet kell eltöltenie mindkét autóban az értékelhető eredményhez. Ez azt jelenti, hogy minimum 6 etap vár rá a hétvégi Daytona-i 24 óráson.