szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAHiába jó az Acura, aggódik a Cadillacek miatt Wayne Taylor

Hiába jó az Acura, aggódik a Cadillacek miatt Wayne Taylor

- Hirdetés -

Bár a csapat behúzta Ricky Taylor révén a kvalifikációs futamot, azért borzalmasan meg kellett küzdenie. Wayne Taylor csapatfőnök aggódik is a Cadillacek tempója miatt.

A daytonai 24 órás tegnapi kvalifikációs futama során egészen elképesztő csata bontakozott ki a legvégén. Bár Ricky Taylor elsőként ért célba és szerzett pole-t, ehhez kellett az is, hogy az őt előzni próbáló JDC Miller Motorsports Cadillacben Richard Westbrook megpördüljön a kísérlet közben.

- Hirdetés -

A győzelem ellenére a csapatfőnök aggódik, ugyanis hiába tűnik jobbnak az Acura az egyenesekben és a döntött pályarészen, a féktávok a Cadillacek felségterülete.

Nagyon kemény volt (a csata)” – nyilatkozott Wayne Taylor a leintés után a futamot ott közvetítő NBC kérdésére. “Ricky és Filipe óriási munkát végeztek a felzárkózással és a vezetéssel, de a vége nagyon nehéz volt. A Cadillacek mögöttünk nagyon gyorsak voltak, szerencsére sikerült őket feltartani. Ez (a győzelem) éppen ezért nem is jelent túl sokat. Nyilván meg szeretnénk nyerni a daytonai 24 órást, de ezért nagyon keményen kell dolgoznunk. A mögöttünk érkező autóknak van valamije… Nem is tudom, honnan.

- Hirdetés -

Az autóba először beülő Albuquerque is izgult rendesen. “Nem tudom, a szívem kibírja-e… Ez csak 100 perc volt. Mi lesz a 24 óra végén? Utolsóként rajtoltunk, de pontosan ez mutatja, hogy nem számít, honnan indulsz. Pokoli verseny lesz egy ennyire sűrű mezőnyben. Ráadásul kicsit még mindenki tapogatózik, mi lenne számára a legjobb.

Az autót elsőként behozó Ricky Taylor is óvatosan fogalmaz. “Imádok Richard mellett csapattársként versenyezni. Az nem biztos, hogy most ellenfélként is így érzek...” – utalt a koccanásra. “Szerencsére egy végtelenül sportszerű versenyző. Amellett, hogy nyertünk, ettől csak még idegesebbek lettünk, mert a most látottak alapján a 24 óra nagyon kemény lesz. Óriási volt a nyomás. Ahogy Filipe is mondta, a 100 perc is kimerítő volt. Szerencsére mire én autóba ültem, ő már mindenkit megelőzött, nekem csak fel kellett tartanom őket.

- Advertisement -

Friss