back to top
szombat, július 20, 2024

Íme Laurens Vanthoor és Mathieu Jaminet fantasztikus csatája – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

A GTD Pro-ban az utolsó körben dőlt el a győzelem sorsa, a Mathieu Jaminet és Laurens Vanthoor Porschéja között.

- Reklám -

A két autó folyamatosan fej-fej mellett haladt. Ez a csata jellemezte a GTD Pro utolsó 10 óráját a Daytonai 24 órás versenyen.

- Reklám -

A két alakulat elképesztően erős gárdát vonultatott fel.

A 9-es rajtszámú Pfaff Motorsportnál Matt Campbell, Mathieu Jaminet, és a Porsche legújabb gyári versenyzője, Felipe Nasr indult.

- Reklám -

Velük szemben KCMG 2-es autójánál négyen indultak, ami a GTD Pro kategóriára nem volt jellemző idén, a 10 csapatból mindössze négy választotta ezt a szisztémát.

A Laurens Vanthoor, Patrick Pilet, Dennis Olsen, Alexandre Imperatori kvartettből talán Dennis Olsen neve lehet a legismeretlenebb, de ő is nagyszerűen teljesített.

A Porsche 911 GT3 egyébként tarolt a Daytonai 24 órás versenyen, hiszen a GTD Pro és a GTD osztályt is megnyerték, utóbbiban a 16-os Wright Motorsports autó nyert.

Visszatérve az esetre, a két befejező versenyző Laurens Vanthoor és Marhieu Jaminet volt, akik még a gyorsak közül is kiemelkedtek, így nem volt véletlen, hogy csapataik bennük bíztak meg a futam végén.

Az utolsó 10 percben oda vissza előzgette egymást a két autó, előbb Vanthoor terelte le Jaminet, majd utóbbi koccolta meg a belga versenyzőt.

Végül Jaminet és a Pfaff Motorsport jött ki győztesen, a KCMG pedig még a második helyről is lecsúszott.

Érdekes aspektusa volt ennek a csatának, hogy tulajdonképpen két gyári Porsche csapat küzdelmét figyelhettük, de a kettő közül a Pfaff Motorsports indul csak a teljes IMSA Sportscar szezonban.