back to top
csütörtök, május 30, 2024

A Dodge az új király, legyőzte a Mustangot

Dátum:

Megosztás:

A Dodge-nak 2021-ben sikerült több Challengert eladnia, mint a Fordnak Mustangot, ami azért is lenyűgöző, mert a jelenlegi Challenger alapdizájnja nem változott a modell 2008-as bemutatása óta.

- Reklám -

Az amerikai eladási adatok szerint a Dodge 2021-ben 54 314 Challengert adott el, ami körülbelül 3%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

- Reklám -

Ehhez képest a Ford 52 414 Mustangot adott el a tavalyi évben, ami 14,2%-kal maradt el a 2020-as összértéktől, és tulajdonképpen a legalacsonyabb éves összérték a márka történetében – írja cikkében a Motor Authority.

A Chevrolet Camaro folytatta az elmúlt néhány évben tapasztalt csökkenő tendenciát: a 2021-es eladási adatok lelombozóak, hiszen mindössze 21 893 darabot sikerült eladniuk, ami 26,5%-os csökkenést jelent az előző évhez képest.

- Reklám -

A visszaesés, valamint a Chevy vonakodása a nagyobb fejlesztések bevezetésétől, alátámasztja azokat a pletykákat, amelyek szerint a jelenlegi Camaro 2024 után elérkezik az út végére, és a típus vagy nyugdíjba vonul, vagy egy elektromos jármű alapja lesz.

A Mustang hagyományosan mindig az első helyen állt az eladási versenyben, és még mindig vezet, ha a Mustang Mach-E elektromos crossover eladásait is figyelembe vesszük. A két autó együttes száma 79 554 darab.

Fényesebb jövő a Dodge, a Ford és a Chevy számára?

Az elmúlt év sok autógyártó számára furcsa volt az ellátási hiányok és egyéb, világjárvánnyal kapcsolatos zavarok miatt.

A GM-et ez különösen keményen érintette, aminek következtében 90 év óta először veszítette el vezető helyét az amerikai eladásokban

A jó hír az, hogy a legtöbb autógyártó a gazdasági feltételek és az ellátási problémák javulására vonatkozó várakozások alapján 2022-re magasabb eladásokat jósol.