kedd, február 20, 2024

Segítség Ukrajnának, legendás rajtszám a Porschén, és új Corvette – IMSA hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Road Atlantában zajlik az élet az IMSA Petit Le Mans előtt. A Porsche rajtszámot választott, a Corvette Z06 GT3.R pedig megtette első métereit.

  • Michael Christensen Rolex Daytona órája, amelyet a dán a Porsche gyári pilótájaként még a 2017-es Daytonai 24 órás verseny GTLM osztályának győzteseként nyert, 88 000 euróért kelt el egy árverésen, mely összeget Christensen az ukrajnai Save the Children (Mentsük meg a gyermekeket) számára adományozott. „Ez az óra nagyon közel áll a szívemhez, mivel az egyik legnagyobb és legbüszkébb győzelmem után kaptam. Ugyanakkor az ukrajnai helyzet teljesen szörnyű és szomorú, és a legtöbb ukrajnai gyermek teljesen más körülmények között nő fel, mint én. Ha csak egy kicsit is tudok segíteni, hogy ők egy jobb élet elé nézhessenek, akkor ezt szeretném megtenni” – mondta Michael Christensen.
  • A Porsche Penske Motorsport Porsche 963-asai, amelyek jövőre az IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTP osztályában versenyeznek, a 6-os és 7-es számot viselik majd, utalva a két szervezet korábbi sikereire a Porsche RS Spyder programmal és más programokkal.
  • A Chevrolet új, 2024-re tervezett GT3-as versenyautója, a Corvette Z06 GT3.R teljesítette az első kilométereket, miután a hét elején a General Motors Milford-i tesztpályáján megtörtént a shakedown. Az autó a jelenlegi Chevrolet Corvette C8.R GTD-t váltja majd, és várhatóan 2024-től két gyári autóval vesz részt az IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTD Pro kategóriájában.
  • Az előrejelzések szerint teljes egészében elkerüli az Ian hurrikán a road atlantai versenypályát, ahol a hétvégén rendezik az IMSA szezonzáró versenyét, a 10 órás Petit Le Mans-t. A hosszútávú száguldás magyar idő szerint 18:00-kor kezdődik majd, és az ingyenes IMSA TV-n lehet majd nézni.