vasárnap, április 21, 2024

Kobayashi utolsó versenyére készül a Cadillac-kel

Dátum:

Megosztás:

Mivel jövőre a Cadillac a Toyota ellen versenyez majd a Hypercar kategóriában, Kamui Kobayashi többé nem ugorhat át a tengerentúlra versenyezni.

- Reklám -

Az idei Petit Le Mans lesz a japán versenyző utolsó IMSA versenye, legalábbis egy ideig biztosan. Idén a 48-as számú – csak a négy endurance versenyen induló – Action Express Racing legénység tagja volt, Mike Rockenfeller, Jimmie Johnson és a beugró WEC-es csapattársa, José María López mellett.

- Reklám -

„Sajnálatos módon ez lesz az utolsó versenyem a Cadillac-kel. Az elmúlt két évben voltan az AXR-rel. Nagyra értékelem a csapatot és a csapattársaimat is.” emelte ki Kobayashi.

„Szerintem keményen dolgoztunk, hogy versenyeket nyerjünk, nyomtuk neki. De ez sajnos nem jött össze. Még egy lehetőségünk azonban van. Mi hárman a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy megnyerjük az utolsó versenyt. Már izgatottan várom.”

- Reklám -

Kobayashi kétszer nyert Daytonát a Wayne Taylor Racinggel, amikor azonban váltottak Acurára, nem tarthatott velük tovább a japán érdekellentát miatt. Addig csak a 24 órás versenyen indult, azóta viszont az Endurance Cup többi fordulóján is részt vesz.

A Toyotánál csapatfőnökké váló japán pilótának már nem lesz elég ideje a programra, de nem is lenne hol versenyeznie, hiszen az AXR csak egy – teljes szezonos – autóval indul jövőre az IMSA-ban.

A Cadillac azonkívül a Chip Ganassi Racing révén képviselteti magát a világ LMDh porondján, egy autó a WEC Hypercar, egy az IMSA GTP kategóriáját erősíti majd.