kedd, április 23, 2024

Sebringben a Racers Edge is becsatlakozik az IMSA-szezonba

Dátum:

Megosztás:

Sebring lesz a 2022-es szezon első versenye a Racers Edge Motorsports számára. A Lexus felkészítésébe nem kisebb név, mint a Wayne Taylor Racing is besegít.

- Reklám -

A Racers Edge-WTR koprodukció autója névleg ugyanúgy Acura lesz, mint Taylorék másik autója, csak éppen ez az Acura NSX GT3 Evo22 a GTD Pro kategóriában indul majd. Az autót Kyle Marcelli, Tom Long és Ashton Harrison vezethetik a 12 óra során.

- Reklám -

A Racers Edge ezen a versenyen mutatkozik be az IMSA WeatherTech SportsCar Championship mezőnyében. Az istálló korábban az SRO America mezőnyének volt megkerülhetetlen tényezője. Az istállóval kapcsolatban érdekes információ az is, hogy a Honda Performance Development, vagyis a HPD Academy legtehetségesebb növendékeinek ad majd lehetőséget a jövőben. Így kerül az autóba most Ashton Harrison is.

Ez egy nagyon izgalmas lehetőség a Racers Edge számára” – fogalmaz a csapatfőnök Jon Mirachi. „A Wayne Taylor Racing óriási tapasztalattal rendelkezik az endurance-versenyzésben, így egyesíteni velük erőinket egy nagyszerű kombináció. A HPD utolérhetetlen technikai támogatásával pedig ez egy nagyon erős felállásnak ígérkezik! A két csapat és a HPD egyaránt a győzelemnek él, szóval nagyon várjuk már a közös jövőt.

- Reklám -

Mirachi nagyra tartja a HPD-junior Harrisont is. „Az ő megszerzésével lehetőséget adhatunk egy újabb tehetséges HPD-növendéknek, aki, ki tudja, talán az endurance-versenyzés jövőbeli sztárjává válik.

Nagy a várakozás az együttműködéssel kapcsolatban a túloldalon is. „Izgalmas idők ezek a Wayne Taylor Racing számára is” – mondja a csapatmenedzser Travis Houge. „Régóta néztük, hogy tudnánk összehozni egy GTD-programot. Ez lehet a következő szint a Super Trofeo mellé, ahol aztán a versenyzőink fejlődni tudnak a jövőben. A Racers Edge nagyon jól együtt tudott dolgozni a HPD-vel és Ashtonnal. Mindkét fél nagyon jól illik a törekvéseinkhez.