vasárnap, április 14, 2024

Raffaele Marciello is ott lesz az IMSA Long Beach-i versenyén

Dátum:

Megosztás:

A WeatherTech Racing nyilvánosságra hozta, hogy Raffaele Marciello lesz csapatuk egyik versenyzője az IMSA hétvégi, Long Beach-i fordulóján.

- Reklám -

Mivel a csapat a Porsche 911 GT3 R-ről átáll a GTD Pro osztályra, hogy a szezon hátralévő részében egy Mercedes AMG GT3-mal vágjon neki a kategória versenyeinek, az alakulat újra leszerződtette Marciellót, aki 2018-ban megnyerte a Blancpain GT Series-t, ’19-ben pedig a FIA GT World Cupot.

- Reklám -

A svájci versenyzőnek ez lesz az első látogatása a 11 kanyaros, 1,968 mérföldes Long Beach-i klasszikuson, de a WeatherTech Racing reméli, hogy az ő segítségével megismételhetik a 2017-ben ezen a helyszínen a GTD pro-am osztályban elért sikerüket.

Alig várom, hogy Raffaele-vel versenyezhessek ezen a hétvégén” – mondta Marciello csapattársa, Cooper MacNeil. „Rengeteg tapasztalatot hoz magával a Mercedes-AMG GT3-as autó volánja mögött. Bár először jár Long Beachen, profi, és gyorsan fel fogja venni a fonalat.

- Reklám -

Long Beach egy történelmi verseny. Ez a legrégebben futó utcai verseny Amerikában. Rengeteg történelme van a Forma-1-től az IndyCarig, valamint az IMSA-ig.

Egy kicsit mi is történelmet írtunk 2017-ben, amikor a Mercedesszel nyertünk, és ezen a hétvégén szeretnénk ezt a történetet tovább gyarapítani.

Marciello megjegyezte: „Ismerem a Long Beach-i pályát az iRacingből, és elég sok kört tettem már meg itt. Alig várom, hogy ezen a hétvégén már élesben is vezethessek.

Egyszer indultam az IMSA versenyen a Daytona-i 24 óráson-en, és egy másik futamon a Lime Rockon. Láttam Coopert vezetni, és mindenki jó dolgokat mondott a tempójáról.

A csapat nagyszerű dobogós helyezést ért el Sebringben; remélem, hogy a hétvégén Long Beachen is sikerül egy újabb jó futamot teljesítenünk.

Az IMSA naptár két leghosszabb versenye, a Daytona-i 24 órás és a Sebringi 12 órás után a DPi, a GTD Pro és a GTD csapatok most a 100 perces sprintversenyen indulnak, ami a legrövidebb verseny a naptárban a júniusi, detroiti Belle Isle-i fordulóval együtt.

A szombati futamra jelenleg 26 autó van nevezési listán – hat DPi, hat GTD Pro és 14 GTD.