back to top
csütörtök, május 30, 2024

Nem bánta meg tettét Sebring mészárosa

Dátum:

Megosztás:

A leglátványosabb balesetet hozta össze, ezzel négy autó kieséséért is felelős Filipe Albuquerque, a Wayne Taylor Racing pilótája.

Káoszba fulladt Sebring főfutama

- Reklám -

- Reklám -

A Sebringi 12 órás verseny legdrámaibb balesete a futam utolsó 20 percében történt, amikor az Acurát vezető portugál az éppen lekörözést kezdő Porschét akarta megelőzni egy olyan helyen, ahol nem férnek el hárman a pályán.

Le is került a pályáról, és a féktávon karambol lett a vége, a sodródó autó a két Porsche mellett egy GT Ferrarit is kiütött. Ezzel a verseny első három helyezettje esett ki egy csapásra, az esetet előidéző Albuquerque azonban nem bánja tettét.

- Reklám -

„Micsoda szomorú vége lett.” összegezte a Bajnokok Versenyének 2010-es győztese.

„Tudtuk, hogy a 31-es Cadillacnek nincs esélye régi gumikon, úgyhogy az előttünk lévő Porschéra kellett figyelni. Szerintem kicsit gyorsabbak voltunk, de nehéz volt őket követni, így a forgalmat kellett kihasználnom.”

„Jöttek is a lekörözések, és láttam is egy helyet, ami nem volt nagy, de ott volt. Azt hiszem, már mellette voltam, amikor összeértünk, és a fűre kerültem, ahol nem tudtam megállni, után bowling golyóként ütöttem ki az autókat.”

„Nagyon ijesztő volt, hogy megtörtént az ütközés, aztán valaki még belém jött, úgy éreztem ide-oda dobálnak, de biztonságos az autó és jól vagyok, ez a lényeg. Kár, hogy nem nyertünk, mert jó autónk volt, és sokat készültünk erre. Én nem szeretnék második lenni, így mindent beleadtam, és újra így tennék.”

Jaminet szemszögéből így nézett ki az eset:

„Nem láttam, hogy ott van, mire rájöttem, megpróbáltam elhúzódni, de már a füvön volt, elvesztette az irányítást, és jött a baleset. Szerencsétlen dolog.”

„Sebring ilyen, főleg a verseny végén. – emelte ki Dane Cameron, Jaminet csapattársa. – Az éjszaka beálltával egyre nehezebb lesz, jönnek a folyamatos újraindítások és a lekörözések.”