péntek, április 19, 2024

A Ford elmondása szerint nagy az érdeklődés a Mustang GT3 iránt

Dátum:

Megosztás:

2024-ben érkezhet a Ford Mustang GT3, az ügyfélcsapatok pedig már sorban állnak azért, hogy felhasználhassák az autót.

- Reklám -

A Daytona 24 óráson bejelentett Ford Mustang GT3 kétautós, gyári csapattal tér vissza az IMSA Sportautó bajnokságba 2024-ben. A Ford Performance igazgatója, Mark Rushbrook szerint a Mustang GT3 bejelentésére érkezett reakciók máris felülmúlták a várakozásokat.

- Reklám -

Azt mondanám, hogy teljesen meglepett minket azoknak az ügyfeleknek a száma, akik szeretnék megvenni az autót, és versenyezni akarnak vele” – mondta Rushbrook a RACER-nek.

Rengeteg pozitív reakciót kaptunk, még a cégünkön belülről is, nem csak a nagyvilágból… Ez hatalmas büszkeséggel tölt el minket.

- Reklám -

Még a versenytársaink – a többi gyártó – is izgatott, hogy jövünk, hogy versenyezni fogunk velük a GT3-as kategóriában. Mi is izgatottak vagyunk, hogy velük versenyezhetünk.

Szerintem egy nagyszerű GT3-as autónk lesz a Multimatic karosszériájával és az M Sport motorjaival.

Úgy gondolom, hogy sok ilyen autót fogunk eladni az ügyfeleknek, és sok Mustang GT3 fog versenyezni a világ minden táján. A rajongók pedig elégedettek lesznek.”

Hasonlóképpen a Mustang GT3-hoz, a Ford 2016-ban már meglépte egy legendás autó feltámasztását – a versenyzés szempontjából.

Akkor a Ford GT-t támasztották fel, és a GTE kategória osztályát megnyerték Le Mans-ban, 50 évvel azután, hogy a legendás GT40 győzedelmeskedett.

Mire a Mustang GT3 készen áll majd a versenyzésre, a Le Mans-i verseny szabályalkotói jó eséllyel engedélyezik a GT3-as autók indulását a 24 órás versenyen, és így a Ford újabb történelmet írhat majd a francia helyszínen.

A GT visszahozása nagy vállalkozás volt az 50. évforduló alkalmából. Sok szempontból viszont a Mustang versenyautó megépítése ezen a téren ugyanolyan nagy, vagy talán még nagyobb dolog.”

A Mustang sokat jelent a Ford történelmében. Az, hogy most már sportautózás legnagyobb versenyein is indulhatunk majd ezzel a modellel, az egy nagyszerű lehetőség a vállalat számára.