back to top
hétfő, július 22, 2024

Kétautóssá bővül a PR1/Mathiasen

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA egyik legamerikaibb istállója, a PR1/Mathiasen Motorsports a 2022-es LMP2-es szezonnak már két autóval vág neki.

- Reklám -

Özönlenek a nevezések az LMP2-es kategóriába a 2022-es IMSA-szezonba. Ebben a mezőnyben a talán legamerikaibb PR1/Mathiasen Motorsports a szándékai szerint két autóval fog már indulni. Ebből az egyik, az alapnak tekinthető 52-es rajtszámú autó a tavaly Michelin Endurance Cup-győztes trióval vág neki a szezonnak.

- Reklám -

Így az év alapversenyzőinek 2022-ben is Ben Keating mellett Mikkel Jensent és Scott Huffakert tekinthetjük majd. Ez a hármas bővül ki a daytonai 24 órásra Nicolas Lapierre-rel.

A csapat másik autójának rajtszáma a 11-es rajtszámot viselheti majd Steven Thomas és Jonathon Bomarito partnerségében. Hozzájuk a mindössze 15 éves Josh Pierson csatlakozik majd állandó versenyzőként, míg Daytonában velük versenyez majd Harry Tinknell is.

- Reklám -

Hosszú út vezetett ennek a kiscsapatnak a kétautóssá bővüléshez” – fogalmaz lelkesen a Racer kérdésére a csapattulajdonos Bobby Oergel. „Jól teljesítettünk az egy autóval a különböző bajnokságokban, most pedig itt volt a lehetőség a bővülésre. Ez egy nagyszerű lehetőség ezekben az embert probáló időkben.”

Ben Keating ezzel ismét dupla feladatot kap a daytonai 24 óráson, ugyanis a PR1 mellett beül az 5-ös rajtszámú JDC-Miller DPi-s Cadillacbe is. „Mit csinálsz egy bajnoki cím után? Megnyered megint” – szögezi le Keating. „Nagyon izgatott vagyok 2022-vel kapcsolatban. Tavaly nagyon jól ment a szezon, most beletesszük ezt a tapasztalatot a másik autónkba is.