vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAKétautóssá bővül a PR1/Mathiasen

Kétautóssá bővül a PR1/Mathiasen

- Hirdetés -

Az IMSA egyik legamerikaibb istállója, a PR1/Mathiasen Motorsports a 2022-es LMP2-es szezonnak már két autóval vág neki.

Özönlenek a nevezések az LMP2-es kategóriába a 2022-es IMSA-szezonba. Ebben a mezőnyben a talán legamerikaibb PR1/Mathiasen Motorsports a szándékai szerint két autóval fog már indulni. Ebből az egyik, az alapnak tekinthető 52-es rajtszámú autó a tavaly Michelin Endurance Cup-győztes trióval vág neki a szezonnak.

- Hirdetés -

Így az év alapversenyzőinek 2022-ben is Ben Keating mellett Mikkel Jensent és Scott Huffakert tekinthetjük majd. Ez a hármas bővül ki a daytonai 24 órásra Nicolas Lapierre-rel.

A csapat másik autójának rajtszáma a 11-es rajtszámot viselheti majd Steven Thomas és Jonathon Bomarito partnerségében. Hozzájuk a mindössze 15 éves Josh Pierson csatlakozik majd állandó versenyzőként, míg Daytonában velük versenyez majd Harry Tinknell is.

- Hirdetés -

Hosszú út vezetett ennek a kiscsapatnak a kétautóssá bővüléshez” – fogalmaz lelkesen a Racer kérdésére a csapattulajdonos Bobby Oergel. “Jól teljesítettünk az egy autóval a különböző bajnokságokban, most pedig itt volt a lehetőség a bővülésre. Ez egy nagyszerű lehetőség ezekben az embert probáló időkben.”

Ben Keating ezzel ismét dupla feladatot kap a daytonai 24 óráson, ugyanis a PR1 mellett beül az 5-ös rajtszámú JDC-Miller DPi-s Cadillacbe is. “Mit csinálsz egy bajnoki cím után? Megnyered megint” – szögezi le Keating. “Nagyon izgatott vagyok 2022-vel kapcsolatban. Tavaly nagyon jól ment a szezon, most beletesszük ezt a tapasztalatot a másik autónkba is.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss