back to top
vasárnap, június 23, 2024

Joey Hand vezeti majd a Rick Ware Racing autóját az épített pályákon

Dátum:

Megosztás:

Joey Hand lesz a Rick Ware Racing 15-ös számú autójának versenyzője mind a hat épített pályás NASCAR Cup Series versenyen.

- Reklám -

Hand tavaly az RWR színeiben versenyzett a Charlotte Roval pályán – ami az első Cup Series indulása volt – és végül a 27. helyen végzett.

- Reklám -

A 42 éves versenyző eddig elsősorban sportkocsikban versenyzett a Ford gyári pilótájaként. A 2011-es Daytonai 24 óráson az összesített győztes csapat tagja volt – írja az NBC Sports.

2017-ben ugyanezen a versenyen a GTLM kategória győztese lett a Ford színeiben. Hand 2016-ban a Le Mans-i 24 órást is megnyerte, a Ford GTE-Pro csapatának versenyzőjeként.

- Reklám -

Joey Hand hat Cup futamot teljesít majd ebben a szezonban: Circuit of the Americas (március 27.), Sonoma (június 12.), Road America (július 3.), Indianapolis Road Course (július 30.), Watkins Glen (augusztus 21.) és Charlotte Roval (október 9.).

Mindig is nagyon szerettem a NASCAR-t, és tavaly nagyon jól éreztem magam” – mondta a csapat közleményében. „A versenyhétvége és az azt követő Next Gen tesztelés során Rick Ware (az autó tulajdonosa – a szerk.) és én remek kapcsolatot alakítottunk ki.

A Next Gen autó bevezetésével úgy érzem, hogy kiegyenlítődnek a feltételek, és valós esélyünk lesz arra, hogy az élen versenyezzünk.”

A Ford Performance és a Stewart-Haas Racing támogatásával nem lehet több kifogásunk, versenyképesnek kell majd lennünk az épített pályákon.

Úgy érzem, már most is jól érzem magam a Next Gen autóval, mivel sok hasonlóságot mutat a GT autókhoz képest, amelyeket korábban vezettem” – tette hozzá a Rick Ware Racing új versenyzője.

Mark Rushbrook, a Ford Motorsport globális igazgatója nyilatkozatában dícsérte régi-új versenyzőjét.

Joey az elmúlt néhány évben a NASCAR-pilótáink számára kulcsfontosságú erőforrás volt, ami az épített pályákon való jártasságukat illeti, így az, hogy megkapja ezt a lehetőséget az RWR-nél, csak még jobbá teszi a programunkat.