back to top
kedd, július 23, 2024

Tűkön ülve várja a szezonkezdetet Daniel Suárez

Dátum:

Megosztás:

Új autó, új csapattárs, új esélyek. Ez vár Daniel Suárezre a 2022-es évben. Az első mexikói NASCAR-futamgyőztes izgatottan, és bizakodva várja a szezonkezdetet.

- Reklám -

Az Xfinity sorozat 2016-os bajnoka a Joe Gibbs Racingnél, a Stewart-Haas Racingnél és a Gaunt Brothersnél eltöltött éveket követően 2021-ben a Trackhouse Racing versenyzőjeként szerepelt. A Leavine család csapatának helyére lépő alakulat újonc szezonja felülmúlta a várakozásokat. Stabil top 20-as csapatként versenyezték végig az évet, sőt, 4 alkalommal a legjobb 10-be is sikerült bekerülniük.

- Reklám -

A sikereken felbuzdulva a korábbi versenyző, Justin Marks és a Grammy-díjas popsztár, Pitbull által birtokolt alakulat 2022-ben mégegy autót csatasorba küld, ami rendkívül fontos szerepet játszhat a csapat fejlődésében.

A phoenix-i tesztet sikerrel teljesítette a csapat, az arizonai tapasztalatok pedig meggyőzték Suárezt. A mexikói a versenyek színvonalának növekedését várja az új autótól.

- Reklám -

„Azt hiszem, készen állunk a szezonkezdetre!” – mondta Suárez. „A nagy kérdés az volt, hogy mi lesz a helyzet a superspeedwayeken? Hogyan viselkedik majd ott az új autó? A múltkori daytonai tesztek eredményeivel azonban azt gondolom, mindannyian elégedettek lehetünk. Azt hiszem, az új autóval izgalmasabb versenyeink lesznek, úgyhogy izgatottan várom a kezdést.”

„Ha a rövid pályákat, és a 1,5 mérföldeseket nézzük, az autó nagyon jól viselkedik. Lesz majd némi panasz a forgalomban való autózás miatt, de ez teljesen normális. Az előző autóval is nehéz volt forgalomban menni, de 20 évvel ezelőtt is ez volt a helyzet. Az egészen biztos, hogy minden egyes megtett méterrel egyre jobb és jobb lesz az autó. Azt gondolom, még közel sem aknáztuk ki az autóban rejlő lehetőségeket.”

A 30 éves mexikói úgy gondolja, a csapat nagy lehetőséget kapott azzal, hogy immár egy második autót is csatasorba küldhet.

„Kétség kívül nagyon jó a csapat. Remek emberek dolgoznak a Trackhouse-nál. A szponzorainktól és a Chevrolet-től is kiváló támogatást kapunk. Azt gondolom, csodálatos dolgok várnak ránk a jövőben” – mondta Suárez.

„Már alig várom, hogy elutazzunk Los Angelesbe. Hiszik vagy sem, több dolog miatt is nagyon izgatottan várom azt a versenyt. Egy igazi, történelmi helyszínen versenyezhetünk. Számomra olyan lesz, mintha hazai pályán versenyeznék, hiszen rengeteg spanyol ajkú él arrafelé.”

A Suárez által várt eseményig már csak 8-at kell aludni. A szokásos, szezont felvezető gálaversenyt, a Clash-t február 6-án rendezik.