back to top
péntek, június 21, 2024

Cody Ware a Rick Ware Racing-nél marad

Dátum:

Megosztás:

Első teljes NASCAR Cup Series szezonját követően Cody Ware bejelentette, hogy a 2022-ben is az RWR-el versenyez majd.

- Reklám -

Ware a SiriusXM-en keresztül jelentette be, hogy a idén is a Rick Ware Racing #51-es autóját fogja vezeti és megkezdi második teljes évét a NASCAR-ban.

- Reklám -

A 2021-es Cup Series volt Ware első teljes szezonja, miután részmunkaidőben versenyzett a három nemzeti divízióban. Bár nem volt jogosult az év újonca címre, mivel az Xfinity Series pontokért hajtott, négy futam kivételével minden Cup fordulón indult. Legjobb helyezése a huszonegyedik volt a szezonnyitó Daytona 500-on. A Nashvilleben és Watkins Glenben az IndyCar-os szereplések miatt nem tudott részt venni, míg ősszel szénmonoxid-mérgezés miatt volt kénytelen kihagyni Richmondot és Bristolt.

Az IndyCar szereplésről

Cody Ware 2021-ben három IndyCar futamot teljesített az RWR-rel szövetséges Dale Coyne Racing színeiben. Az első állomás Road America volt, ahol a 19. helyen végzett, ezt követte a Music City Grand Prix, majd az Indianapolis Road futama, melyeken a 20., illetve a 25. helyen zárt. Ware szeretett volna elindulni az Indy 500-on is, de sajnos ez az álma szponzor hiányában nem valósult meg.

- Reklám -
Cody Ware
Fotó: Chris Graythen/Getty Images

Ware elfoglalt volt 2021-ben

Az Xfinity Series-ben a szintén RWR partner SS-Green Light Racing autójával indult hét alkalommal. Kétszer végzett a legjobb húszban, illetve Mid-Ohio-ban a 15. helyen látta meg a kockás zászlót, amely az évben a legjobb helyezését is jelentette végül.

A NASCAR-szezon előtt a Daytona 24-en is debütált az RWR Eurasia színeiben a kupapartner Austin Dillon, Sven Müller és Salih Yoluç mellett. A négyes végül az előkelő negyedik helyen végzett az LMP2 kategóriában. Bár Ware versenyzői portfóliója több szakágra is kiterjed, az, hogy a Daytona 24-en mutatta az év legerősebb teljesítményét nem meglepő, hiszen pályafutása nagy részét sportkocsikban töltötte. 2014-ben az év újonca lett a Lamborghini Super Trofeo North America szériában, illetve 2019/20-ban megnyerte az Asian Le Mans Series LMP2 Am bajnokságát.

Változások 2022-ben

Bár tavaly az 51-es rajtszámú autó még egy Chevrolet volt, idén már Ford Mustang-al vághat neki Ware a küzdelmeknek, mivel az SS GreenLight Racing-hez hasonlóan a Rick Ware Racing is egyesítette erőit a Stewart-Haas Racing-el. A partnerség azt is jelenti, hogy az SHR új tartalékpilótája, Ryan Preece két versenyen is Cody Ware csapattársa lesz a 15-ös autóban, a Daytona 500-on pedig David Ragan vezeti majd ugyanezt a Fordot.