back to top
kedd, július 23, 2024

Titokzatos hirdetés tárgya lett egy muzeális értékű Chevrolet Impala

Dátum:

Megosztás:

Egy igen jó állapotúnak tűnő Chevrolet Impala hirdetése jelent meg a Craigslisten. A ritkaságról viszont túl sok mindent nem lehet tudni.

- Reklám -

Bár az Impala típusnév eredetileg 1958-ban, a Bel Air csúcsváltozataként született meg, ez az ikonikus modell valójában egy évvel később jött létre. Ekkor tette ugyanis a Chevrolet egy önálló szériává. 1959-ben debütált tehát a második generációs Impala, amely mindössze két évig maradt gyártásban, és minden egyes modellel jelentős finomításokat vezetett be. Ebben az évben tehát az Impala megtette a maga első lépéseit az autópiacon. A motorválaszték pedig nem tartogatott túl sok meglepetést.

- Reklám -

Az alapegység továbbra is a 135 lóerős hathengeres maradt, míg a V8-asok tekintetében a vásárlók a 283-as (4,7 literes) Turbo-Fire-t választhatták. Ez 185 lóerős alappal rendelkezett. A Chevrolet azonban több erősebb egységet is kínált, köztük egy 348-as (5,7 literes) V8-ast. Ez utóbbi Super Turbo-Thrust kivitelben akár 335 lóerős is lehetett.

Ez az 1959-es Impala néhány napja került fel a Craigslistre, és nagyon jó jelöltnek tűnik egy teljes restaurálásra. Másrészt viszont a hirdető nagyon keveset árul elróla. A hirdetés ugyanis nem tartalmaz semmilyen más információt, mint hogy az autó egy 348-as motorral rendelkezik. Arról, hogy ez melyik 348-as változat, semmit nem tudni. Sőt, az sem ismert, hogy egyáltalán működőképes motorról beszélünk-e.

- Reklám -
Egy 1959-es Chevrolet Impala
Fotó: Craigslist

A V8-ast gyaníthatóan kézi váltóval párosították, de nem tudjuk, hogy ezek eredeti darabok-e az autóban. Ami ennek az Impalának az állapotát illeti, a külső jó állapotúnak tűnik. Viszont mivel a galéria nem tartalmaz fotókat a belső térről, csak egy személyes szemle alapján lehet megmondani, hogy az autó megérné-e egy restaurálási projektbe kezdeni vagy sem.

Az eladó minimum 6500 dollárt szeretne látni az autóért, amely egy 1959-es Impala kapcsán egy korrekt vételárnak tűnik. Az autóról még több képett ITT találhatsz!