vasárnap, április 21, 2024

Visszatérhetnek az elmúlt évtizedek legendás NASCAR versenyzői a pályákra

Dátum:

Megosztás:

Hiába telített a NASCAR versenynaptára, így is kevés a versenyekből bejövő pénz. A szervezők ezt még több versennyel oldanák meg, csak szponzorok is kellenek hozzá. Ezt mind meg kell szervezni, miközben a TV-s szerződések és a csapatokkal kötött megállapodás is a végéhez közeledik…

Óriási botrány van kialakulóban a NASCAR-ban

- Reklám -

- Reklám -

A csapatok nagyobb részt kérnek a bevételekből, több versenyt azonban nem kérnek, hiszen azzal a költségeik is növekednének. Kivéve, ha megtarthatják az összes bevételt. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a jelenlegi autókat, amik a NASCAR-hoz tartoznak, nem használják.

A Trackhouse Racing tulajdonosa, Justin Marks fel is vetette az ötletet:

- Reklám -

„Mi lenne, ha megrendeznénk az első történelmi versenyt? 4 verseny: 70-es, 80-as, 90-es és a 2000-es évek autóival. Találjuk meg az összes felújított, pályakész autót. Hívjunk meg egy csomó legendát, ünnepeljük meg több évtizednyi sikert. North Wilkesboro? The Rock? Charlotte? Mit gondoltok?” – írta Marks Twitteren.

„A versenyzés minősége csak másodlagos lenne a történelem megünneplése mögött. Talán nem lenne padlógázas futam, inkább egy bemutató a sport örökségének.”

Sok pozitív visszajelzést kapott az ötlet, nem csak a szurkolók, de az autótulajdonosok köréből is. A december 17-ei tweet után azonban több érdekes dolog is történt.

Hamarosan még több NASCAR verseny lehet egy évben

Először is, a sorozat bejelentette, hogy több versenyt szeretne, szám szerint néggyel többet…

Ez még talán véletlen egybeesés, az viszont biztosan nem, hogy levédték a NASCAR Classic nevet. Ez a versenyrendezést és hírverést, közvetítést, valamint bármilyen, történelmi autókról való adatszolgáltatást kell érteni, a védjegy szövege szerint.

Hogy kezdenek is vele valamit, vagy sem, még kiderül. Végül lehet, hogy hivatalos úton teljesül Marks kívánsága…