back to top
hétfő, július 22, 2024

Hatalmas baleset vetett véget a legnagyobb esélyes versenyének a Sebringi 12 óráson (videó)

Dátum:

Megosztás:

Az előző hétvégén került sor az idei Sebringi 12 órás versenyre. A futam alatt a legerősebb autónak tűnő 31-es Cadillac az élről esett ki egy óriási baleset következtében.

- Reklám -

Magyar idő szerint szombat délutáni kezdéssel rendezték meg az IMSA második idei futamát – az első a Daytonai 24 órás volt –, a Sebringi 12 órás versenyt.

- Reklám -

A GTP kategóriában már a rajt előtt a Cadillac autói tűntek messze a legerősebbeknek. Az időmérőt a Whelen Cadillac Racing 31-ese nyerte, a második helyre pedig a Cadillac Racing 01-ese jött be. A futam első részében is folytatódott a detroiti gyártó dominanciája.

Azonban körülbelül négy és fél órával a leintés előtt drámai dolog történt. Ugyanis az élen álló, a második helyezett előtt tizenegy másodperccel vezető 31-es pilótája, Pipo Derani hibázott. Derani és a 21-es rajtszámú AF Corse Ferrari sofőrje nem értették meg egymást, a két autó összeért, aminek következtében a Cadillac a hátára fordulva, a gumifalban fejezte be a versenyt.

- Reklám -

Derani úgy kommentálta az esetet, miután kiszállt az autóból, hogy „jó, hogy 2024-ben versenyzem, és nem a 60-as években”.

A futamot végül a 01-es sem tudta megnyerni, hiszen hat perccel a vége előtt a Wayne Taylor Racing – Andretti 40-es Acurája átvette a vezetést, így Jordan Taylor, Louis Delétraz és Colton Herta ünnepelhetett a dobogó tetején.

Az LMP2-es kategóriában az Era Motorsport 18-as autója, a GTD Pro-ban a Vasser Sullivan Racing 14-es Lexusa, a GTD-ben pedig a Winward Racing 56-os Mercedese bizonyult a legjobbnak. A futam első felét ezen, a másodikat pedig ezen a linken keresztül lehet visszanézni, a végeredményt pedig ezen az oldalon lehet megtalálni.

Az elavult pálya, amit így hagynak, mert ettől különleges