vasárnap, április 14, 2024

Denny Hamlin bizonyult a legjobbnak a bristoli túlélőversenyen

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin nyerte meg a NASCAR Cup Series tavaszi bristoli futamát, amelynek történéseit nagyban meghatározta a szokásosnál sokkal intenzívebb gumikopás. Hamlin mögött sorrendben Martin Truex Jr. és Brad Keselowski szelték át a célvonalat.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a NASCAR királykategóriájának, a Cup Seriesnek a tavaszi bristoli futamát. Az első sorból Ryan Blaney és – kisebb meglepetésre – Josh Berry vághattak neki a Food City 500-nak. A rajt utáni körökben a két Ford-pilóta csatázott a vezető helyért.

- Reklám -

Az első szakasz során többször is előkerült a sárga zászló. Először William Byron, majd Tyler Reddick, és végül Kyle Bush állt az események középpontjában, utóbbi a megforgása után nem hétköznapi módon közelítette meg a bokszutcát. Az etapot Ty Gibbs tudta megnyerni.

- Reklám -

Már az első szakasz során kirajzolódott, hogy a szokásosnál jóval intenzívebb gumikopás játszhatja a főszerepet. Ennek többek között az volt az oka, hogy erre a versenyre lágyabb keverékű abroncsokat kaptak a csapatok, mint az előző bristoli viadalokra, illetve emellett a pálya lekezelésének módja is szerepet játszott ebben. A NASCAR éppen ezért az összes alakulatnak egy ráadás szettet biztosított a verseny alatt. A probléma miatt pedig a futam során végig nagyon gyorsan változott a sorrend, illetve többen kisebb-nagyobb hibákat is elkövettek.

A második szakaszt is Ty Gibbs tudta behúzni.

A harmadik etapban több újraindításra is sor került, az utolsóra a 373. körben. Ekkor Hamlin és Gibbs vezetésével indult el a mezőny, az első helyet a Joe Gibbs Racing idősebb pilótája tudta magához ragadni. Innentől kezdve pedig egyedül Martin Truex Jr. tudta vele tartani a tempót, a két rutinos versenyző sokkal jobbnak bizonyult mindenki másnál (kivéve talán még Brad Keselowskit) a gumispórolásban. Végül az ő ütközetükből Hamlin jött ki győztesen.

Hamlin ezzel az ötvenkettedik futamgyőzelmét szerezte a Cup Seriesben. Érdekes, hogy az ötvenegyediket a tavaly őszi bristoli viadalon jegyezhette fel magának. A tampai versenyző ezzel együtt eddig összesen négy alkalommal szelte át az első helyen a célvonalat a Tennessee államban található pályán.

A Food City 500 teljes végeredményét ezen a linken keresztül lehet megtalálni.