back to top
péntek, június 21, 2024

Habsburg és Délétraz is ott lesz Daytona LMP2-es mezőnyében

Dátum:

Megosztás:

A WEC regnáló LMP2-es bajnoka, Ferdinand Habsburg és az „Európa-bajnok” Louis Délétraz is a Tower Motorsportnál indul majd Daytonában.

- Reklám -

Délétraz az egész szezonban marad majd a csapatfőnök John Farano mellett, az Endurance Cup versenyein pedig az ELMS Pro-Am bajnoka, az angolai Rui Andrade lesz a harmadik csapattag.

- Reklám -

A korábbi Haas-tartalék svájci első tengerentúli szezonjára már korán megkezdte a felkészülést, hiszen az év legfontosabb versenyére már január végén sor kerül. Az autót továbbra is a Starworks Motorsport segítségével készítik majd fel.

Ye Yifei, Robert Kubica, Louis Délétraz, Team WRT, ELMS, 500miles.hu
Délétraz és bajnokcsapata: Ye Yifei és Robert Kubica ünnepelnek a szezonzárón, Portimaóban – Fotó: European Le Mans Series

Habsburg csak egy verseny erejéig marad, de ő is ugyanolyan eltökélt a győzelem iránt, mint csapattársai.

- Reklám -

„Amerikában versenyezni teljesen más. Az egész világot bejártam, de semmi sem érhet fel a hangulattal, ami Daytonában uralkodik a verseny napján. Egyszerűen mindenkit bevonz, és ezért térünk vissza újra és újra.” emelte ki az osztrák.

„A célom egyértelmű: Le Mans-ban lemaradtam az óráról [Rolex], úgyhogy megpróbálok egyet szerezni Daytonában.”

Habsburg korábban kétszer vett részt a Daytonai 24 órás versenyen, 2018-ban és tavaly. Első nekifutásra ötödik lett a legfelső (Prototype) kategóriában. Egy évvel ezelőtt kilencedik helyen zárt az LMP2-esek között, a most is induló High Class Racing színeiben.