vasárnap, június 4, 2023

A Le Mans-i 24 órás évfordulóját fogják ünnepelni Laguna Secában

Date:

Share:

A Rolex Monterey Motorsports Reunion augusztus 17-től 20-ig veteránautó versenyt rendez, melyet a Le Mans-i 24 órás 100. évfordulójának ünneplésének szentelnek.

- Advertisement -

Az 1974 óta megrendezett eseményt minden évben Laguna Secában tartják.

- Advertisement -

A résztvevő autók Le Mans teljes évszázadát felölelik, az 1923-as sportautóktól a 2005-ös prototípusokig” – jelentette be a pálya.

„A rajtrácson olyan autentikus, korhű autók lesznek láthatóak, amelyek részt vettek a legendás versenyen. A versenyre 170 különböző márka nevezett, az Abarth-tól és az Alfa Romeótól kezdve a Talboton át a Triumphon át, az Aston Martin, az Audi, a Bentley, a BMW, a Corvette, a Ferrari, a Ford, a Jaguar, a Mercedes-Benz, a Porsche és a Toyota-ig.”

A Le Mans-i 24 órás gazdag történelmének teljes körű megünneplése érdekében a Rolex Reunion a valaha volt legnagyobb kiállítását fogja a kilátogatók elé tárni, ahol győztes, vagy történelmi jelentőségű Le Mans-i autók lesznek láthatóak.

Ezek az autók jelenleg magángyűjteményekben vagy múzeumokban vannak, és már nem versenyeznek, mégis a legendás Le Mans-i 24 órás verseny legjobbjait képviselik.

A bemutatón a nézők szeme elé tárul majd Le Mans 100 éves története, a kezdetektől, a mai modern éra versenyeiig” – írja a WeatherTech Raceway Laguna Seca közleményében.

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.