back to top
csütörtök, július 25, 2024

Nico Müllerrel erősít a High Class Racing

Dátum:

Megosztás:

A január végi Daytona-i 24 óráson Nico Müller is szerephez jut a High Class Racing Orecájában.

- Reklám -

Az utóbbi években az autóversenyzés szinte minden formáját kipróbáló Müller jövő januárban megejti amerikai debütálását. A kétszeres DTM ezüstérmes svájci a High Class Racing-nél kap lehetőséget az IMSA WeatherTech Sportautó Bajnokság szezonnyitó, daytonai versenyén.

- Reklám -

Maga a hosszútávú versenyzés nem ismeretlen Müller számára. Formulaautós karrierjét követően 2014-ben a Blancpain Endurance sorozat versenyein több alkalommal is elindult, 2017-ben pedig a WEC-ben a G-Drive versenyzőjeként LMP2-es autót is vezethetett már.

Müller a 2021-es évben a Formula E-ben és a DTM-ben is szerepelt, az idei programjába pedig a Rolex 24-et is beilleszti.

- Reklám -

„Nagy izgalommal tölt el, hogy Daytonában a High Class Racing tagja lehetek” – nyilatkozta a svájci. „Biztos vagyok abban, hogy egy jó csapat fog körülöttünk dolgozni, és a versenyzői négyes is kiválóan fog tudni együtt dolgozni. Már alig várom, hogy elindulhassak pályafutásom első Rolex 24 órásán!”

A High Class Racing autóját Müller mellett a honfitárs Fabio Scherer, valamint a csapat két állandó dán versenyzője, Dennis Andersen és Anders Fjordbach vezetik. A január 29-én rajtoló verseny a dán csapat második amerikai kiruccanása lesz. Idén, debütáló versenyükön az Andersen-Fjordbach-Habsburg-Kubica négyes a kategória második helyén zárt. A tavalyi jó szereplést követően idén más nem is lehetne a cél, mint a győzelem.

„Nyilvánvalóan nagy elvárásaink vannak. A sikeres szereplés miatt megyünk oda, hisz a Daytonához hasonló nagy versenyeken mindenki győzni szeretne. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy itt versenyezhessek. Már alig várom!” – fejezte be Müller.

A Daytona-i verseny Müller számára csak a kezdet. A 2022-es évben az Endurance-világbajnokságon az újonc Vector Sport-nál láthatjuk, 2023-ban pedig az Audi LMDh projekjének tagjaként folytatja hosszútávú programját.