vasárnap, december 10, 2023

Ha van verseny, amit érdemes visszanézni a hétvégéről, az EZ

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA youtube csatornájának jóvoltából visszanézhető az elejétől a végéig fantasztikus izgalmakat hozó Laguna Seca-i verseny.

- Advertisement -

Bár a Laguna Seca-i 2 óra 40 perces versenyen a pálya karakterisztikájának köszönhetően csak a két DPi-nek volt esélye nyerni, így is az utolsó méterekig kérdéses volt az első hely sorsa.

- Advertisement -

A verseny során többször is helyet cserélt a Wayne Taylor Racing 10-es, és a Meyer Shank Racing 60-as autója.

A két autó versenyzői – Ricky Taylor és Filipe Albuquerque a 10-esben, Tom Blomqvist és Oliver Jarvis a 60-as autóban – kiélezett, olykor test-test elleni csatát vívtak, melyben nagy szerepet játszott a lekörözött forgalom is.

- Advertisement -

Hátrébb, a GTD Pro kategóriában a Pfaff Motorsports és a Porsche domináns teljesítményét láthattuk Laguna Secában, mögöttük viszont óriási csatározások mentek a dobogós helyekért.

Végül érdemes megemlíteni a GTD kategóriát is, ahol még az utolsó centiméteren is változott a sorrend.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.