back to top
csütörtök, június 20, 2024

Ilyen volt a PORSCHE TÖKÉLETES napja Laguna Secában

Dátum:

Megosztás:

A GTD Pro és a GTD kategóriában is győzelmet aratott a Porsche GT3-as osztaga Laguna Secában az IMSA hétvégi versenyén.

- Reklám -

Mathieu Jaminet „tökéletes napnak” nevezte a Pfaff Motorsports vasárnapi futamát, ahol ő és Matt Campbell fölényes győzelmet aratott a GTD Pro kategóriában.

- Reklám -

A Porsche gyári pilótái uralták a Laguna Seca versenypályán rendezett kétórás és 40 perces versenyt, ahol Campbell több mint 30 másodperces előnnyel ért célba a második helyen végző Jack Hawksworth és Ben Barnicoat 14-es számú Vasser Sullivan Lexus RC F GT3-ja előtt.

Ez egy tökéletes nap és egy tökéletes hétvége volt” – mondta Jaminet. „Végig egyre jobbak lettünk a hétvége folyamán, megszereztük a pole-t, és futottunk egy tiszta futamot.

- Reklám -

Fantasztikus tempót tudott az autónk, és ennek köszönhetően megvan az idei második győzelmünk, amivel a bajnokság élére sikerült állnunk. Nagyon nagy lökést ad ez a szezon további részére.

Van egy kis szünet Watkins előtt, szóval jó, hogy a szezon első részét ilyen pozitívan zártuk.

Jaminet persze azt is hozzátette, hogy míg a mezőny csatázott, ők nyugodtan autózhattak az élen.

Hátul csatáztak, különösen az utolsó órában, így ez határozottan segített nekünk abban, hogy elhúzzunk és nyugodt előnyt kiautózzunk” – magyarázta.

Jaminet és Campbell, akik a szezon második osztálygyőzelmét szerezték meg, visszavették a pontverseny vezetését, és ideiglenesen 50 pont az előnyük a Corvette Racing-el – Jordan Taylor, Antonio Garcia – szemben, akik vasárnap a negyedik helyen végeztek.

„A csapat fantasztikus munkát végzett” – tette hozzá Campbell. „Ismét abszolút hibátlan verseny volt, különösen a boxkiállásoknál.”

Lehet, hogy könnyűnek tűnt, de a gumik élettartamát próbáljuk menedzselni, ami errefelé néha azért nehéz. Azt hiszem, az utolsó stintben segített, hogy a mögöttünk lévő autók csatáztak. Ettől még könnyebbnek tűnt, de igazán nagyszerű nap a Porsche és a Pfaff Motorsport számára.

A Wright Motorsports tette teljessé a Porsche tökéletes napját
A Wright Motorsports tette teljessé a Porsche tökéletes napját Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Heylen: Laguna „az egyik legjobb” Porsche pálya

A GTD osztály győztese, Jan Heylen szerint a pálya tökéletesen illeszkedett a Porsche tulajdonoságaihoz.

Heylen és a Wright Motorsports-os csapattársa, Ryan Hardwick szintén másodszor nyert az idényben, és visszaszerezte a GTD pontverseny vezetését is.

Egész hétvégén jó autónk volt” – mondta Heylen. „Ez az egyik legjobb Porsche-pálya, így azt hiszem, Long Beach után mindannyian nagyon vártuk már, hogy idejöjjünk.

Nagyszerű csapatmunka volt. Azt hiszem, itt fontos, hogy igazán megértsük a pályát és a gumik állapotát. Ez volt ami a győzelmet jelentette nekünk.

Folyamatosan azt kellett mondanom magamnak, hogy legyek türelmes és figyeljek a gumikra. Ez volt a tökéletes verseny számunkra, és a taktikánk is jó volt. Ha az etap közepén jön egy sárga, azt hiszem, egy teljesen más futamot láthatunk volna.