back to top
szerda, május 29, 2024

A Wayne Taylor Racing nyerte a végéig szoros Acura belháborút

Dátum:

Megosztás:

Végig szoros csatát hozott az IMSA sportautó bajnokság Laguna Seca-i fordulója, azonban a végén a stratégia döntött.

- Reklám -

Óriási balszerencsével kezdődött a DPi kategória versenye. A Sebastien Bourdais által terelgetett 01-es Cadillac Racing autó immáron idén harmadszor kényszerült korán kiállni technikai hiba miatt.

- Reklám -

Az első és egyetlen sárga jelzésre Russell Ward #57-es GTD Mercedese miatt volt szüksége, aki a dugóhúzó előtti balos kanyarban szenvedett elég nagy balesetet.

Miután átvették a stafétát csapattársaiktól – Taylortól, illetve Jarvistól – Albuquerque és Blomqvist izgalmas párharcot vívott az élen, miközben Tristan Vautier felhozta a JDC-Miller MotorSports Cadillacjét a harmadik helyre.

- Reklám -

A 02-es Cadillac Racing autó, Earl Bamberrel a volán mögött tartott a negyedik helyet, azonban közvetlenül a második boxkiállás előtt a falnak csúszott, így végül lekörözöttként az ötödik helyen végzett.

A vezetés nem sokkal a féltáv után gazdát cserélt, amikor Blomqvist hatékonyan stratégiát váltott, és ezzel megelőzte Albuquerque-et aki a kivezető körén szenvedett a hideg gumikkal.

Alig több mint egy órával a vége előtt Albuquerque egy szenzációs mozdulattal visszavette a vezetést a Laguna Seca-i pály híres dugóhúzó kanyarjánál egy lekörözésnek köszönhetően. A két Acura többször is összeért egymással, miközben lefelé kígyóztak a hegyről.

A 10-es számú Wayne Taylor Racing és a 60-as Meyer Shank Racing autó csatája a kockás zászlóig folytatódott, és végül egy másodperc választotta el a két riválist a célvonalnál.

A Wayne Taylor Racing 10-es számú autója idei első győzelmét szerezte meg ezzel.

Pipo Derani és Tristan Nunez Action Express Racing Caddy-je futott be a dobogós, harmadik helyre, megelőzve a Tristan Vautier/Richard Westbrook párost.

Hibák és Tower Motorsport dominancia az LMP2-ben

Az LMP2-ben John Farano és Louis Deletraz dominált a Tower Motorsport számára, amihez az is hozzájárult, hogy a pole-ból induló PR1 Mathiasen 11-es rajtszámú autója az első kanyarban megpördült.

A második helyért az Era Motorsportos Ryan Dalziel és a DragonSpeedes Juan Pablo Montoya között folyt a csata – de Montoya versenyét egy megpördülés hátráltatta, amikor a boxba hajtott, így csak a harmadik helyen értek célba.

Feküdt Laguna Seca a Porschéknak

A GTD Pro-ban egy percig sem volt kérdés a 9-es rajtszámú Pfaff Motorsports győzelme, hiszen Matthieu Jaminet és Matt Campbell makulátlan teljesítmény nyújtott, így ők szelték át a Laguna Seca-i célvonalat kategóriaelsőként.

A Jack Hawksworth/Ben Barnicoat Vasser Sullivan féle Lexus a második helyre jött fel, megelőzve Connor De Phillippi és John Edwards Team RLL BMW M4-esét, valamint Antonio Garcia és Jordan Taylor Corvette-jét.

A Pfaff Motorsports Porschéja nem kegyelmezett a többieknek
A Pfaff Motorsports Porschéja nem kegyelmezett a többieknek Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

A GTD osztály győzelméért a verseny nagy részében csak a BMW-k küzdöttek, mivel a Paul Miller Racing M4-es-e párbajozott a Turner Motorsportos testvérautójával az első helyért.

A pole-ból induló Wright Motorsport azonban visszaküzdötte magát az élre az utolsó 10 percben, és megnyerte a GTD kategóriát.

Az Laguna Seca-i pálya utolsó méterein drámai küzdelem folyt a sokáig vezető 96-os Turner Motorsport BMW és a CarBahn with Peregrine Racing 36-os Lamborghini-je között, és a célvonalat fej-fej mellett szelte át a két autó.

A Jeff Westphal vezett Lamborghini azonban legyorsulta Bill Auberlen BMW-jét, a vonalnál pedig 0,037 másodperc volt a különbség a két autó között.

Végeredmény