csütörtök, február 22, 2024

Blomqvist szerint őket illetné a JOGOS győzelem

Dátum:

Megosztás:

Agresszív csata folyt vasárnap a Laguna Seca-i aszfaltcsíkon az Acura két autója között, melyből a Blomqvist-ék jöttek ki vesztesen.

- Reklám -

Tom Blomqvist úgy érzi, hogy a Meyer Shank Racingnek meg kellett volna nyernie a vasárnapi, Laguna Seca-i versenyt, ha nem „a lehető legrosszabb helyen kapja el a forgalmat a lehető legrosszabb időben”.

- Reklám -

Filipe Albuquerque és a Wayne Taylor Racing csapattársa, Ricky Taylor végzett az élen az akciódús 2 óra 40 perces versenyen, amely mindhárom versenyző szerint a forgalomkezelésen múlt.

Blomqvist átvette a vezetést a második órában, miután a boxban alávágtak a 10-es autónak, de nem sokkal később egy csapatnyi „őrült” feltartotta őt a forgalomban, ami miatt Albuquerque végül győztes előzést hajtott végre.

- Reklám -

Sokkal nagyobb volt a tempóm, mint nekik” – mondta Blomqvist. „Jó stratégián voltunk. Nagyon jó volt a kiállás, és sikerült az élre ugranom, aztán egy csapat őrülttel találkoztunk a lekörözésnél.

Azt hiszem, a lehető legrosszabb helyen kaptam el a forgalmat a lehető legrosszabb időben. Filipe agresszív volt a dugóhúzóban, és sikerült megelőznie. Innentől kezdve nem volt több lehetőségünk az előzésre.

Normál körülmények között nem lehet előzni itt. Kár érte, mert ma biztosan a mi autónk volt a gyorsabb. Meg kellett volna nyernünk a versenyt.

Albuquerque – akinek a manővere győzelmet ért a Wayne Taylor Racing 10-es csapatának – elismerően nyilatkozott Blomqvistról.

Tom (Blomqvist) fantasztikus munkát végzett” – mondta Albuquerque. „Egy pillanatig nem hagyott békén. Amikor láttam Ricky első stintjét, tudtam, hogy jók leszünk, de azt is tudtam, hogy szoros csata lesz.

Nyilván mindkettőnknek volt problémája a forgalommal, de ez a hosszútávú versenyek versenyek szépsége. Lehetsz egy kicsit gyorsabb vagy sem, de aztán a forgalom diktálja, hogy ki nyer. Jól kell kezelni a lekörözéseket.

Boldog vagyok, hogy megszereztük a pole pozíciót és a győzelmet. A pálya egyszerűen tökéletes volt számunkra. Nehéz volt, de megszereztük a maximális pontot, és ez nagyszerű a bajnokság szempontjából.