hétfő, február 26, 2024

Fontos periódus jön az IMSA LMP2 osztályában

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA az elmúlt években fokozatos növekedést tapasztalt az LMP2 osztály nevezési számában, ezért minden döntést jól átgondolnak.

- Reklám -

A WeatherTech SportsCar Championship LMP2-es kategóriájában a 2019-es két, és 2020-as egy teljes idejű LMP2-es nevezésének mélypontjáról az osztály tavaly négy autóra ugrott, 2022-ben pedig legalább öt autó várható majd.

- Reklám -

Az emelkedő tendencia pozitív, de a viszonylag kis létszám – ez az IMSA legkevésbé népesített osztálya – könnyen aggasztó irányba billenhet, ha a sorozat rossz döntéseket hoz a jövőjét illetően.

Az IMSA-t érintő jövőbeli feladatok között az első helyen szerepel, hogy el kell-e halasztani az új LMP2-es autók bevezetését a sorozatba.

- Reklám -

Az LMP2 legutóbbi, 2017-ben üzembe helyezett formuláját a következő egy-két évben le kell cserélni; a 2023-ban érkező LMDh modellek mindegyike új LMP2-es alapokra épül.

De az ORECA 07-es karosszériák hatalmas népszerűsége miatt a francia prototípusokból – a hétvégi Daytonai 24 óráson induló összes LMP2-es versenyautó az ORECA gyártmánya – nem lesz hiány a következő években sem.

Ha az LMP2-es csapatok kénytelenek lennének lemondani a 07-esekről, és a vadonatúj modellek beszerzésével járó súlyos költségeket vállalni, az az autók számának újabb csökkenéséhez vezethet.

Ezeket az aggodalmakat szem előtt tartva az IMSA elnöke, John Doonan szerint a sorozat aktívan figyeli a témát.

Továbbra is felmérjük az itteni piaci helyzete. Folytatjuk a beszélgetéseket az ACO-nál lévő partnereinkkel, Pierre Fillonnal, Thierry Bouvet-vel arról, hogy mit tehetünk sportágként ezen a téren. Még nem hoztunk döntést” – magyarázta Doonan a RACER-nek.

Azt hiszem, ez olyasvalami, amit folyamatosan elemeznünk kell majd, az LMP2 teljesítményszintje alapján, az elvárások alapján, hogy a kategória csúcsautói, az LMDh, milyen teljesítményt fognak nyújtani, és megpróbáljuk a lehető legjobb döntéseket meghozni a nagyszerű verseny érdekében.