vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARJól sikerült Bubba Wallace számára a phoenixi teszt

Jól sikerült Bubba Wallace számára a phoenixi teszt

- Hirdetés -

Az elmúlt szezont követően vállműtéten átesett Bubba Wallace Phoenixben próbálhatta ki először az újgenerációs NASCAR autót.

Wallace eddig kimaradt a 2022-ben debütáló új autó teszteléséből, mivel egy őszi vállműtét miatt pár hetes pihenőre kényszerült. A 28 éves alabamai elmondta, már rögtön az első teszt során kényelmesen érezte magát az autóban, és egyáltalán nem zavarta a válla a vezetésben.

- Hirdetés -

“Sok fizikoterápiás kezelésen vagyok túl, és az elmúlt hetekben rá is pakoltam egy lapáttal, hogy minden rendben legyen. Kissé féltem a teszt előtt, hogy milyen lesz a vállam, de mikor beültem az autóba, nem éreztem semmit. Egyáltalán nem fájt. Kint töltöttem pár órát a pályán, minden tökéletes volt. Úgy látszik, nem lesz gond a vállammal!” – mondta Wallace.

Wallace azt is elmondta, pontosan miért kellett megműteni a vállát.

“Porcleválásom volt, és gyakorlatilag az izmaim tartották a vállamat. Fogalmam sincs hogy történt. Talán a 18-19 évnyi vezetés után egyszerűen csak elfáradt, és megadta magát. Az orvosi stáb azonban remek munkát végzett!”

- Hirdetés -

A 23XI Racing tesztprogramja természetesen nem szünetelt Wallace kiesésével. Az új autót az eddigi teszteken a csapat új szerezeménye, Kurt Busch vitte pályára. Wallace elmondta, a Busch által szerzett tapasztalatok sokat segítenek az ő fejlődésében is.

“Azt hiszem, mindenki tanulja még az autót. Nem hiszem, hogy van olyan csapat, amely már mindent tudna az új gépről. Kurt a tesztek után nagyon sokat beszélt arról, hogy mire számítsak, és bizonyos szituációkban hogy fog viselkedni az autó. Beszéltünk a Charlotte-i és az Atlanta-i tapasztalatokról. Legutóbb a rovál teszten voltam ott, még októberben. Azóta rengeteg minden változott. Nyilván időbe fog telni, hogy megbarátkozzak az autóval, de Kurt segítségével gyorsabban fognak menni a dolgok” – nyilatkozta Wallace.

A 23XI Racing versenyzője tavaly Talladegában pályafutása első sikerének örülhetett. A szezon összességében azonban nem sikerült ilyen jól az újonc csapat versenyzőjének, lévén az összesítésben mindössze a 21. helyet sikerült megszereznie. Jó előjel lehet azonban számára szezonnyitóra az előző év utolsó két superspeedway versenyének eredménye. Talladega-i győzelme mellett ugyanis az alapszakasz záró Daytona-i viadalon is az élmezőnyben végzett. Ott a győztes, Ryan Blaney mögött végül második helyen zárt.

- Advertisement -

Friss