szerda, február 21, 2024

Elhunyt az IMSA legendás versenyigazgatója, Marty Kaufman

Dátum:

Megosztás:

Gyászolnak a kollégák, és versenyzők, illetve azok, akik több évtizedes autóversenyzői pályafutása során Marty Kaufman mellett dolgoztak.

- Reklám -

Kaufman csütörtökön Floridában hosszan tartó betegség után elhunyt.

- Reklám -

A 82 éves Kaufman – aki eredetileg a kaliforniai Fresnóból származott – az IMSA egyik legünnepeltebb korszakában versenyigazgatóként és tisztségviselőként dolgozott, egészen 2010-es visszavonulásáig.

Kaufman vezetői, tisztességes és baráti magatartására sokan emlékeznek és dicsérik.

- Reklám -

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ő volt a megfelelő ember, és kiderült, hogy igazunk lett” – mondta Mark Raffauf, az IMSA korábbi versenyigazgatója, aki Kaufman előtt volt versenyigazgató, és szerepet játszott Kaufman felkérésében.

Nagyszerű munkát végzett. A legnagyobb feddhetetlenséggel rendelkezett, egyenes és nyugodt volt. A 10 éve alatt volt néhány ellentmondás, de nem az ő döntései miatt” – folytatta Raffauf.

Marty nagyszerű munkát végzett, és azt hiszem, a legjobb bók, amit egy sportág legmagasabb szintű tisztségviselőjének adhatsz, hogy még azok is, akik esetleg nem értettek egyet a döntéseivel, utólag visszajöttek, és azt mondták, hogy igazságos volt.”

Tommy Kendall versenyző is azok között volt, akik Kaufman vezetése alatt versenyeztek. Kendall is hangsúlyozta, hogy a versenyzők elvárták és meg is kapták a méltányosságot Kaufmannál

Marty egy igazi profi volt” – mondta Kendall, az SCCA és az IMSA egykori sztárja. „Olyan jó munkát végzett a sorozat összes konkurens érdekeltségének olyan módon történő irányításában, hogy soha nem vált főszereplővé. Ezt könnyebb mondani, mint elérni.

Az IMSA jelenlegi elnöke, John Doonan akkor találkozott először Kaufmannal, amikor Doonan a Mazda egyik vezetője volt, akinek az volt a feladata, hogy visszahozza a márkát a sportba.

Ő egy ‘tanár’ volt. Az elmúlt 12 órában – amikor kiderült, hogy elhunyt – nagyon sokan említették, hogy ‘Annyi mindent tanultam ettől a fickótól!’” – mondta Doonan.

Ez az, ami a legtöbbet jelent nekem vele kapcsolatban. És remélem, hogy ugyanúgy tudjuk folytatni a munkáját, ahogy ő tette.