vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAElhunyt az IMSA legendás versenyigazgatója, Marty Kaufman

Elhunyt az IMSA legendás versenyigazgatója, Marty Kaufman

- Hirdetés -

Gyászolnak a kollégák, és versenyzők, illetve azok, akik több évtizedes autóversenyzői pályafutása során Marty Kaufman mellett dolgoztak.

Kaufman csütörtökön Floridában hosszan tartó betegség után elhunyt.

- Hirdetés -

A 82 éves Kaufman – aki eredetileg a kaliforniai Fresnóból származott – az IMSA egyik legünnepeltebb korszakában versenyigazgatóként és tisztségviselőként dolgozott, egészen 2010-es visszavonulásáig.

Kaufman vezetői, tisztességes és baráti magatartására sokan emlékeznek és dicsérik.

- Hirdetés -

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ő volt a megfelelő ember, és kiderült, hogy igazunk lett” – mondta Mark Raffauf, az IMSA korábbi versenyigazgatója, aki Kaufman előtt volt versenyigazgató, és szerepet játszott Kaufman felkérésében.

Nagyszerű munkát végzett. A legnagyobb feddhetetlenséggel rendelkezett, egyenes és nyugodt volt. A 10 éve alatt volt néhány ellentmondás, de nem az ő döntései miatt” – folytatta Raffauf.

Marty nagyszerű munkát végzett, és azt hiszem, a legjobb bók, amit egy sportág legmagasabb szintű tisztségviselőjének adhatsz, hogy még azok is, akik esetleg nem értettek egyet a döntéseivel, utólag visszajöttek, és azt mondták, hogy igazságos volt.”

Tommy Kendall versenyző is azok között volt, akik Kaufman vezetése alatt versenyeztek. Kendall is hangsúlyozta, hogy a versenyzők elvárták és meg is kapták a méltányosságot Kaufmannál

Marty egy igazi profi volt” – mondta Kendall, az SCCA és az IMSA egykori sztárja. “Olyan jó munkát végzett a sorozat összes konkurens érdekeltségének olyan módon történő irányításában, hogy soha nem vált főszereplővé. Ezt könnyebb mondani, mint elérni.

Az IMSA jelenlegi elnöke, John Doonan akkor találkozott először Kaufmannal, amikor Doonan a Mazda egyik vezetője volt, akinek az volt a feladata, hogy visszahozza a márkát a sportba.

Ő egy ‘tanár’ volt. Az elmúlt 12 órában – amikor kiderült, hogy elhunyt – nagyon sokan említették, hogy ‘Annyi mindent tanultam ettől a fickótól!’” – mondta Doonan.

Ez az, ami a legtöbbet jelent nekem vele kapcsolatban. És remélem, hogy ugyanúgy tudjuk folytatni a munkáját, ahogy ő tette.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss