back to top
szerda, július 24, 2024

Egy újabb nagy lépés után 24 órás tesztre készül a Cadillac

Dátum:

Megosztás:

A Cadillac elmondása szerint sok mindent megtudtak az év végi IMSA teszten, amivel már 11 000 km fölé értek. Viszont most jön csak az igazi nagy dobás.

- Reklám -

Az amerikai márka két autóval is (Chip Ganassi és Action Express Racing) ott volt a road atlantai teszten.

- Reklám -

„Sosem kapod meg teljesen, amit szeretnél, mert általában őrült és ambiciózus tervekkel jelensz meg a teszten. De ennek ellenére azt kell mondjam, mindenki elégedett volt a pályán töltött idővel.” összegezte a tesztet Laura Wontrop Klauser, a GM sportautó programjának vezetője.

Az Acura ütközésével ért véget a GTP teszt Road Atlantán

- Reklám -

„Eléggé haladunk az autóval. Onnan, hogy éppen el tudtuk indítani, pár teszt alatt odáig jutottunk, hogy a terveinkkel tudunk haladni. Minél több, annál jobb a megbízhatóság szempontjából, ezzel teszteljük az alkatrészeket.”

A Cadillac közel feleannyi távot tett meg eddig, mint a Porsche, ennek ellenére Wontrop Klauser kiemelte, nem a számok érdeklik őket, hanem hogy az autó homologizációja előtt minél jobban lecsiszolják az autót.

„A 24 órás teszt lesz a következő nagy lépés. Ilyenkor lehet a legtöbbet tanulni. Izgatottan várjuk, mire lesz képes az autó, addig mi biztosítjuk a szükséges alkatrészeket, hogy sikeres tesztet zárhassunk.

A Porsche autója másfél napon át megy, nem lesz probléma 24 óra

Talán egy tökéletes világban már szeptemberben átestünk volna ezen. Mindenképp teljesítenünk kell egy ilyet, mielőtt januárban rajthoz állunk. A dolgok közül, amiket addig el kell végeznünk, már több, mint a felét kipipáltuk eddig.

És ha kicsit tovább tekintünk, akkor márciustól a WEC-ben is indulunk, arra is van egy külön listánk. Először legyünk kész Daytonára, az jön előbb, aztán ránézünk a WEC pályákra, azon mennyiben változtatják meg az egyenletet.”

Cadillac V-LMDh, GTP, IMSA
Fotó: Cadillac