back to top
hétfő, május 20, 2024

Újabb európai sztárversenyző költözhet az IndyCarba

Dátum:

Megosztás:

A Mercedes korábbi versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, hogy F1-es pályafutása végeztével szívesen igazolna az IndyCarba.

- Reklám -

A finn pilóta világossá tette, hogy a Forma-1-ben töltött ideje még messze nem ért véget, de Kevin Clark podcastjában elmondta, hogyan nagyon jól érzi magát az Egyesült Államokba.

- Reklám -

Szeretem az érzést, a légkört. Az élmény nagyon jó. Úgy érzem, hogy az Egyesült Államokban a szervezők igazán tudják, hogyan kell szórakoztatni az embereket” – mondta Bottas.

Még biztosan van néhány évem a Forma-1-ben, ez nem kétséges. Még mindig úgy érzem, hogy van mit adnom a sportágnak.

- Reklám -

Bottas Daniel Ricciardoval ellentétben szívesen igazolna az IndyCarba.

Az IndyCar elég érdekes, de majd meglátjuk. Egyelőre még nem kell annyira sokat gondolkodnom rajta, de előbb-utóbb muszáj lesz.

A versenypályák szépek, a versenyzés nagyon valóságosnak tűnik, és ha jól tudom, [ott] egy kicsit kevesebb a politika, mint az F1-ben. Igen, úgy tűnik, hogy mostanában egyre népszerűbb a széria.

A Forma-1 növekedése más versenykategóriáknak is hasznára vált, az IndyCar növekvő népszerűsége az egyik nagyszerű példája ennek a pozitív tendenciának.

Marcus Ericcson sikeresen váltott az F1-ből az IndyCarba, így ésszerűnek tűnik, hogy Bottas is nagyot dobhat, ha valaha is átköltözik az Államokba.

Ezzel együtt a Sauber esetleges Audi-átvétele azt jelenti, hogy egy izgalmas projekt várhat Bottasra az F1-ben, így az idő majd megmutatja, hogy eléggé vonzzák-e őt az amerikai kilátások.

Hivatalos: Az Audi 2026-tól jelen lesz a Forma-1-ben!